Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Politsei kinnitab, et Krieger oli purjus peaga roolis? (2)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Erich Krieger
Erich Krieger Foto: Viktor Burkivski

Elu24 võttis täna ühendust politsei pressiesindajaga, et kinnitust saada, kas laulja Erich Krieger tõesti purjus peaga politseile vahele jäi või mitte. Korrakaitsjatelt saadi kahetine vastus.

Väidetavalt jäi Krieger politseile vahele eelmise aasta lõpus, kui ta 7. detsembril enda 2008. aasta Nissaniga Järvevana poole sõitis, mille ajal püüdis kaasliiklejate tähelepanu enda kummalise sõidustiili poolest, kirjutab Publik.

Politsei pressiesindaja Marie Aava ei kinnitanud ega lükanud Kriegeriga juhtunut ümber.

Nüüdseks on aga selgunud, et kuna tema joovet ei kontrollitud, siis pole võimalik kumbagi väita, sõnas pressiesindaja Aava.

«Kuna sõiduk parkis ja juhti selle juures ei olnud, siis polnud võimalik kontrollida, kas inimene oli juhtinud autot alkoholi tarvitanuna. Sellises olukorras puudub politseinikel õigus inimese eluruumi siseneda, sest korra rikkumist ei esine. Eluruumi sisenemiseks on väga kindlad reeglid. Samas politsei möönab, et korrakaitsjad oleksid võinud koputada juhi uksele ning temaga vestelda,» sõnas Aava.

Sellega oleksi just igasugune vastutus politsei õlult ära lükatud.

«Kui joobekahtlusega juht on autost lahkunud, siis on tagantjärele keeruline tõendada, et ta oli just sõitmise hetkel joobes,» lisas pressiesindaja.

See ju vastab tõele, aga kui politsei sellises olukorras mitte midagi ette ei võta, jääb Eesti rahvale, kellest paljud tunnevad muret purjus liiklejate pärast, muljet, et politsei ei suuda isegi võimalike asitõendite olemasolul purjus liiget küsitleda, veel vähem karistada.

Tagasi üles