Itaalias koolitati välja oliiviõli politseinikud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsoliivõli tootmine
Võltsoliivõli tootmine Foto: AP / Scanpix

Itaalias koolitati välja 20 politseinikku, kes suudavad maitse ja lõhna järgi eristada originaaloliiviõli võltsoliiviõlist.

Itaaliale on juba pikka aega peavalu valmistanud Hispaaniast, Kreekast ja Tuneesiast sisse veetav oliiviõli, mida müüakse kui  puhast külmpressitud oliiviõli, kirjutab AFP.

Maitse- ja lõhnapolitseinikud koolitas välja Itaalia oliiviõliassotsiatsioon.

«Püüame selle sammuga kindlustada, et tarbijateni jõuaks kvaliteetne oliiviõli ning Itaalia säilitaks kvaliteetõlitootja reputatsiooni,» selgitas oliiviõliassotsiatsiooni esindaja.

Itaalia politsei on viimasel ajal pidanud tegelema paljude juhtumitega, kus müügile paisatud oliiviõli ei ole vastanud standardile.

Selle aasta märtsis arreteeris politsei 23 inimest ning arestis 85 oliivitöötlusasutust, milles toodeti kvaliteedile mittevastavat õli.

Aprillis leiti seitse ebaseaduslikku oliiviistandust, arreteeriti 40 inimest ning konfiskeeriti 25 000 liitrit õli.

«Konfiskeerisime suure koguse standarditele mitte vastavat oliiviõli, mis oleks paisatud Saksamaa, Šveitsi ja USA turgudele. Sellise õli välismaale müümine kahjustab Itaalia kui oliiviõlitootja mainet,» sõnasid kohalikud ametnikud.

Nad lisasid, et võltsõlile segatakse juurde mitmeid aineid, mis muudavad õli seda värvi, nagu näeb välja kõrgekvaliteediline originaalõli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles