Video: Grammydel oli võidukas Bruno Mars

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Mars
Bruno Mars Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix

Eilsel muusikaauhindade jagamisel ehk Grammydel oli võidukas ameeriklasest laulja-laulukirjutaja Bruno Mars, kes sai kuus auhinda.

32-aastane Mars sai New Yorgi muusikasündmusel nii aasta albumi, aasta salvestuse kui parima laulu Grammy, teatab AFP.

Bruno Mars
Bruno Mars Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Ülejäänud kolm Grammyt sai see muusik R&B muusika eest.

Bruno Mars
Bruno Mars Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Aasta albumi Grammy sai ta albumi «24K Magic» eest, aasta salvestuseks valiti selle albumi nimipala ning parima laulu auhinna sai ta «That’s What I Like» eest.

Hawaiilt Honolulust pärit Marsi peetakse elavaks legendiks, kes on oma loomingusse põiminud nii oma Puerto Rico juuri kui mitmeid muusikastiile.

Kanada laulja-laulukirjutaja, 22-aastane Alessia Cara (kodanikunimega Alessia Caracciolo) sai uustulnuka Grammy. Tema seni tuntumad palad on «Here», «Scars to Your Beautiful» ja «Stay».

Alessia Cara
Alessia Cara Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

2016. aasta novembris 82-aastasena surnud Kanada muusik Leonard Cohen sai postuumselt lõpuks oma esimese Grammy viimase albumi «You Want It Darker» eest. See album ilmus vaid kolm nädalat enne muusiku surma.

Leonard Cohen
Leonard Cohen Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Cohen sai 2010. aastal Grammy auhinna elutöö eest, kuid seda ei peeta «päris» auhinnaks, vaid austusavalduseks.

Räpi kategoorias viis viis Grammyt koju räpartist Kendrick Lamar.

Kendrick Lamar
Kendrick Lamar Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Kokku jagati eilsel Grammy galal 84 auhinda.

Selle aasta Grammy muusikaauhindade jagamisel kandsid staarid valgeid roose, mis oli toetusavaldus ahistamisvastasele võitlusele.

Valged roosid olid rinnas näiteks Lady Gagal, Sam Smithil, Kelly Clarksonil, Khalidil, James Cordenil, Ne-Yo’l ja Stingil.

Möödunud aasta sügisel sai alguse globaalne liikumine, millega võideldakse seksuaalse ahistamise vastu. Filmi- ja teleauhindade Kuldgloobuste galal kandis enamik selle liikumise toetajaid musta värvi rõivaid. 

Grammy auhind (inglise Grammy Award; algse nimega Gramophone Award) on 1958. aastast välja antav muusikaauhind, mida jagab USA NARAS ehk National Academy of Recording Arts & Sciences.

Seekordne Grammy auhinnagala oli 60., toimudes üle 15 aasta taas New Yorgis. Vahepeal anti neid muusikaauhindu välja Los Angeleses. 

Grammy gala
Grammy gala Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix
Grammy gala
Grammy gala Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles