Video: Mojave kõrbes koobast uurinud mees jäi teadmata kadunuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenny Veach
Kenny Veach Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USAs Nevada osariigis Mojave kõrbes jäi 2014. aastal teadmata kadunuks sinna lühikesele matkale läinud mees, kelle saatuse kohta ei ole seni midagi teada. Samuti ei ole leitud ta surnukeha.

Innuka matkajana tuntud 47-aastane Kenny Veach sõnas 10. novembril 2014 perele, et läheb paariks päevaks Mojave kõrbesse Sheep Mountainsi, kus ta eelmisel matkal leids kummalise koopa, mida ta tahab uurida, kirjutab messagetoeagle.com.

Sheep Mountains
Sheep Mountains Foto: wikipedia.org
Kenny Veach
Kenny Veach Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Pere teatel olevat Kenny pidanud koobast ebatavaliseks arvates, et põlisameeriklased kasutasid seda kunagi oma rituaalide läbiviimiseks ning ta tahtis teada, kas selle kohta käiv legend vastab tõele. Väidetavalt olevat seal seni põlisameeriklaste hinged. 

Enne kooparetkele minemist pani Veach Youtube’i video, milles rääkis koopa leidmisest Nevada Nellise õhujõudude baasi lähedal ja plaanist minna seda uurima.

Kenny Veach
Kenny Veach Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Nellise õhujõudude baas
Nellise õhujõudude baas Foto: wikipedia.org

Ameeriklase teatel oli ta varem mitmeid koopaid uurinud, kuid see koobas tekitas temas kohe kõhedust.

«Olen pikamaamatkaja. Oma eelmisel matkal Mojave kõrbes avastasin Nellise õhujõudude baasi juurest kummalise koopa. Koopa sissepääs meenutab suurt M-tähte. Olen varem mitmeid koopaid uurinud, kuid nüüdne tekitas kõhedust, sest tundsin, kuidas mu keha vibreerima hakkas. Koopa suu juures oli vibratsioon kõige tugevam. Ma tavaliselt ei karda midagi, kuid seal toimuv tekitas mulle kananaha. See on kõige kummalisem asi, mis minuga juhtunud on,» teatas mees oma videos.

Nevada ala kaart, kus on näha Nellise õhujõudude baasi
Nevada ala kaart, kus on näha Nellise õhujõudude baasi Foto: wikipedia.org
Mojave kõrb
Mojave kõrb Foto: wikipedia.org

Ta lisas, et uuele koopa uurimisretkele võtab ta kaasa kaamera ja relva. Ta tegi koopa juures ka lühikese video, mille ta jõudis enne kadumist Youtube’i panna. Siis ta sisenes koopasse ja temast ei kuuldud enam kunagi.

Veachi kadumist uuris nii Nevada osariigi politsei kui USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI), kuid meest ei leitud. 

Uurijad oletasid, et tegemist ei ole ühe koopaga, vaid koobaste võrgustikuga, mees eksis ära ega leidnud enam teed välja. Vandenõuteoreetikute arvates võib koopas olla midagi ebatavalist või maavälist, ta võis sattuda kas teise dimensooni või tulnukate kätte.

On ka neid, kelle arvates võis koopas olla mingi objekt, mida USA sõjajõud tahtsid saladuses hoida, kuid Veach jõudis selle jälile. Ta võidi viia mõnda salakohta või ta pandi kinnisesse psühhiaatriahaiglasse, et riiklik saladus avalikuks ei tuleks.

Vandenõuteoreetikud on võrrelnud Veachi kadumist paranormaalsete juhtumitega menuseriaalist «Salatoimikud» (X-Files).

«Kahjuks ei tegele Veachi otsimisega Dana Scully ja Fox Mulder. Seega ei ole tal lootust,» teatasid teoreetikud.

Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny (Fox Mulder) ja Gillian Anderson (Dana Scully)
Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny (Fox Mulder) ja Gillian Anderson (Dana Scully) Foto: Ed Araquel/AP/Scanpix

Osa ameeriklasi arvab, et Veach on elus ja terve, ta lihtsalt tahtis elus uue lehekülje pöörata ja lavastas oma kadumise ehk tegemist on pettusega.

Nevada politsei ja vabatahtlikud otsijad leidis üks nädal pärast mehe kadumist vana kaevandusšahti juurest ta mobiiltelefoni, kuid mitte teda ennast. Samuti ei ole leitud ta surnukeha ega matkatarbeid, mis ta pere teatel kaasa võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles