Miks prints Philip ei taha oma lapselapse, printsess Eugenie pulmas osaleda?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Philip
Prints Philip Foto: CHRIS JACKSON/AFP/Scanpix

Igal perekonnal on oma saladused, luukered kapis ja vaenujalal olijaid, Briti kuninglik pere ei ole erand.

The Mirrori teatel ei plaani kuninganna Elizabeth II abikaasa, 96-aastane prints Philip teatud põhjusel oma lapselapse, printsess Eugenie pulmas osaleda, kuid põhjus ei ole lapselapses.

Prints Philip
Prints Philip Foto: KGC-178/GoffPhotos.com/Scanpix

Briti kuningakoda teatas 22. jaanuaril, et 27-aastane printsess Eugenie kihlus oma pikaajalise kallima, 31-aastase veiniärimehe Jack Brooksbankiga ning nad abielluvad selle aasta sügisel Windsori lossis.

Printsess Eugenie ja ta kihlatu Jack Brooksbank
Printsess Eugenie ja ta kihlatu Jack Brooksbank Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images/Scanpix

Veel ei ole teada, kes sinna pulma kutsutakse, kuid väidetavalt ei osale sellel prints Philip, kui ta poja, Yorki hertsog Andrew eksnaine Sarah Ferguson kohal on.  Yorki hertsoginna Sarah on printsess Eugenie ema.

Prints Andrew ja ta isa, prints Philip
Prints Andrew ja ta isa, prints Philip Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

«Yorki hertsog ja hertsoginna lahutasid 1996. aastal, kuid nad on oma kaks tütart koos üles kasvatanud ja saavad hästi läbi. Mis puudutab aga Sarah Fergusoni ja ta endise äia suhteid, siis oleks nende vahelt nagu must kass läbi jooksnud,» teatas kuningakoja allikas.

Yorki hertsoginna Sarah
Yorki hertsoginna Sarah Foto: KGC-158/GoffPhotos.com/Scanpix

Allikas lisas, et prints Philipi arvates kahjustas Yorki hertsogi ja hertsoginna lahutus nende pere mainet, lisaks on ta eksminia pidevalt aina uute meessõpradega kõmuväljannete lugudes.

Yorki hertsoginna Sarah
Yorki hertsoginna Sarah Foto: David Wimsett/Scanpix

«Prints Philip on andestanud oma pojale, prints Andrew’le, et ta abielu kestma ei jäänud, kuid mitte eksminiale, sest Philipi silmis on Sarah prostituut. Pärast lahutust sai Sarah kuulsaks nii paljude meessuhete, liigse alkoholitarbimise kui kehakaalu probleemidega. Prints Philip ei ole kunagi tahtnud Sarah’ga samal sündmusel olla ega fotodele jääda,» jätkas allikas.

Prints Philip
Prints Philip Foto: KGC-178/GoffPhotos.com/Scanpix

Kuningakoja esindajate teatel uurib prints Philip, keda printsess Eugenie ja ta kihlatu oma pulma kutsuvad ning kui Yorki hertsoginna Sarah teatab, et ta osaleb, siis prints Philip ei lähe.

Yorki hertsoginna Sarah ei osalenud 2011. aastal prints Williami ja Catherine Middletoni pulmas.

Yorki hertsoginna Sarah (Sarah Margaret Mountbatten-Windsor, neiupõlvenimega Ferguson) (sündinud 15. oktoobril 1959) on prints Andrew endine abikaasa. Briti kuningliku perekonna endise liikmena on ta tuntud eelkõige oma skandaalse elu, kuid ka heategevusliku töö kaudu.

Sarah Ferguson ja prints Andrew abiellusid 23. juulil 1986 Westminster Abbeys. Abiellumise kaudu sai ka Sarah endale tiitli Tema Kuninglik Kõrgus Yorki hertsoginna. Paaril on kaks last, tütred Beatrice ja Eugenie.

Prints Andrew ja Sarah Ferguson oma pulmapäeval
Prints Andrew ja Sarah Ferguson oma pulmapäeval Foto: PA/PA Archive/Press Association Images/Scanpix

Yorki hertsog ja hertsoginna kolisid lahku 1992 pärast seda, kui kõmumeedia teatas, et Sarahl on suhe tema finantsnõustaja John Bryaniga, kuid hertsoginna eitas seda. Nad lahutasid 1996 ning kui Yorki hertsoginna uuesti abielluks, siis ta kaotaks hertsoginna tiitli.

Prints Andrew ja ta eksnaine, Yorki hertsoginna Sarah
Prints Andrew ja ta eksnaine, Yorki hertsoginna Sarah Foto: Arrow Press/EMPICS Entertainment/Scanpix

Kuningakojale on tekitanud meelehärmi ka Sarah’ äritegevus, kuna arvati, et ta kasutas oma kunagist kuulumist kuninglikku perre raha teenimiseks ära.

Sarah on nüüdseks tuntud ja edukas ärinaine, kes on kirjutanud ka raamatuid. Kuninganna Elizabeth II-ga on tal säilinud head suhted.

Elizabeth II ja ta abikaasa, prints Philip
Elizabeth II ja ta abikaasa, prints Philip Foto: Adrian Dennis/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles