Kumu ootab öösel kunsti- ja muusikafestivalile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Minerva
Maria Minerva Foto: promo

Reedel, 20. mail toimuval “Kumu ööl” tuleb esmaesitlusele Multiphonic Rodenti luuperikontsert, plaate esitlevad Maria Minerva ja Laulan Sinule.

Kunsti- ja muusikafestivalil “Kumu öö” astub üles viis omanäolist Eesti esinejat, kellel kõigil varuks uudiseid ja uut muusikat.

Ühe mehe luuperikontserdiga tiibklaveril, süntesaatoril, trummidel, elektroonikal, klarnetil, flöödil ja vokaalil astub üles Multiphonic Rodent ehk multiinstrumentalist Erkki Hõbe. Oma ainsa kontserdi sel kevadsuvel annab kodupublikule Maria Minerva, kellelt on peagi oodata USA kultusleibeli Not Not Fun raames täispikka albumit.

Tantsulist poppi viljelev koosseis Laulan Sinule esitleb “Kumu ööl” oma värsket plaati “Debüüt” ning Imandra Lake kannab ette oma sel aastal ilmunud ja kriitikute-fännide poolt kõrgelt hinnatud albumi “Seesamseesam” materjali.

Psühhedeelset shoegaze-muusikat viljelev Väljasõit Rohelisse jõuab “Kumu ööle” pärast oma esimest välisesinemist Peterburis festivalil SKIF, kus bänd jagas lava nii äsja Eestis esinenud Swansi kui “Kumu ööle” saabuva elektroonikageeniusega Mujuice.

Peale Eesti esinejate astuvad “Kumu ööl” üles hinnatud Saksa techno-rocki duo Mouse on Mars, Londoni shoegaze punt Seefeel, Andrew Hung müraelektroonika duost Fuck Buttons, underground-tantsumuusika looja Illum Sphere Manchesterist, eksperimentaalse elektroonika artist Mujuice Venemaalt, kauneid helimaastikke vormiv Marsen Jules, Rootsi indie-punk-jazz artist Thus:Owls ning psühhedeelset popmuusikat viljelev Soome ansambel Eleanoora Rosenholm.

Oodatud suve alguse muusika- ja kunstipidu “Kumu öö”, mis sel aastal on osa Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmist, toob publiku ette 13 artisti kolmel laval. Festivali raames on avatud Kumu tänavuse kultuuripealinna aasta suursündmus, digitaalkunsti näitus "gateways. Kunst ja võrgustunud kultuur".

“Kumu öö” päralt on reedel kogu Kumu alumine korrus koos kolme saali ja sisehooviga. Avatud on baarid ja kohvikud ja Tuborg Green Bar Kumu hiigelliftis, mis viib 5. korruse näitusele.

Pidu Kumus kestab kogu öö, kella üheksast õhtul kuni hommikul neljani. Üritus on tasuline.

Ürituse korraldaja on Musiccase OÜ koostöös Kumu kunstimuuseumi ja festivaliga Hea Uus Heli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles