Peep Taimla - abielude võltsregistreerija?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Taimla
Peep Taimla Foto: Kalev Lilleorg / Naisteleht

Kuigi tuntud ilmateadustaja Peep Taimla (45) on abielude registreerija ametist juba aastaid prii, külvab ta siiani segadust, olles valmis soovijaid siiski registreerima!

Taimla oli alles mais valmis panema Kroonika seksikate peol paari Kati Saara Vatmanni ja Tarmo Arumetsa. Veel mullu juunis vihjas Taimla, kes jäi nüüd tabamatuks, et peagi võimaldab tal vastabiellunute kooselule ilusaid sõnu lausuda uus perekonnaseadus, mis lubab sõlmida abielu notariaalselt ja mitte enam perekonnaseisuametis, kirjutab Kroonika.

Tallinna Perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask seda meelt siiski ei ole. «Uus perekonnaseadus hakkas kehtima 1. juulist 2010 ja seal on paigas, et abielu saab sõlmida ainult ametnik, kes on teinud vastava eksami ja kellel on selleks õigus. Ametnikul peab olema ka koht perekonnaseisuametis – ükskõik millises siis. Taimlal seda ei ole.»

Kask on kuulnud, justkui tegeleks Taimla paaripanekuga edasi. «On kuuldusi, et ta reklaamib ennast registreerijana, aga ei oska öelda, kus ja mis moel ta seda teeb – seaduslikku abielu ta teha ei saa.»

Kask ei pikendanud Taimlaga omal ajal lepingut, sest masu tõttu vähenes abiellujate arv, pealegi ei pakkunud mees teenust ühtlaselt. «Eelkõige heideti meile Taimla puhul ette kiirustamist – et tseremoonia oli liiga lühike, 7 minutit. Samas on kogu tseremooniaks planeeritud ühele noorpaarile pool tundi. See tähendab, et tseremooniameistri jutt kestaks ikkagi vähemalt 17 minutit, lisaks kogu kombetalitus ja õnnitlused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles