Küberkiusamine viis 12-aastase enesetapuni

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriella Green
Gabriella Green Foto: facebook.com

Kaks Floridas elavat 12-aastast noort on kinni peetud küberkiusamises, mis viis selleni, et nende eakaaslane sooritas enesetapu.

Panama City politseijaostkonna esindajad on vahi alla võtnud kaks alaealist noort, kelle küberkiusamine viis 12-aastase Gabriella Greeni nii kaugele, et ta poos ennast 10. jaanuaril koerarihma abil riidekapis üles.

Politsei uurimine on kindlaks teinud, et enesetapu üheks põhjuseks on kahe eelpool mainitud kaaslase ähvardavad sõnumid läbi interneti ja erinevate kuulujuttude levitamine. Süüdlaste nimesid ei avalikustatud, kuna tegu on alaealistega, aga on teada, et üks on tüdruk ja teine poiss.

«Tüdrukut süüdistatakse kuulujuttude algatamises ja levitamises, mille kohaselt oli ohvril mitmed suguhaigused, teda kutsuti õelate nimedega ning ähvardati avaldada tüdruku kohta mitmeid isiklikke detaile,» sõnas politsei esindaja.

Teine kahtlusalune tunnistas politseile, et nad vestlesid ohvriga, milles Green tunnustas, et ta üritas enesetappu sooritada, ning näitas talle isegi arme enda kaelal.

«Poiss aga oli selle peale vastanud, et «kui sa kavatsed seda teha, siis tee seda» ning lõpetas siis kõne,» teatas politsei. «Poiss aga koheselt kahetses seda mida ütles ning proovis ohvrile helistada ja sõnumeid saata, aga tüdruk enam ei vastanud.»

Politsei jätkab uurimist, et kindlaks teha, mis täpselt juhtus, ja kui suurt rolli mõlemad kahtlusalused tüdruku enesetapus siiski mängisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles