Roberto Rodriguez kostitab house-muusika austajaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberto Rodriguez.
Roberto Rodriguez. Foto: promo

Laupäeval, 21. mail saabub esimest korda Eestisse Soome edukaim house’i DJ Roberto Rodriguez, kes esineb Tallinna ööklubis Partei pidudesarja "Attractions" raames.
 

Üritusel astuvad üles veel värskelt Dubaist esinemast saabunud Eesti produktiivseim house’iprodutsent Spin Science ja Nighteyes, andis teada Roland Pauklin ööklubist Partei.

Rodriguezi loomingus on esindatud peaaegu kogu house-muusika spekter, alates klassikalisest deep house’ist ja lõpetades moodsa meloodilise kosmilise diskoga. Rodriguez ei piirdu kindlate žanridega, vaid lähtub muusikavalikus palade koosmõjul tekkivast atmosfäärist, mis muudab kõik tema esinemised kordumatuks.

Rodriguez on veendunud, et hea muusika reklaamib end ise. Seetõttu puuduvad ta esinemistel marketinginipid, jättes peokülalise tähelepanu ja fookuse põhilisele – muusikale.

Pauklini ütlust mööda võiks Rodriguezi elust korraliku filmistsenaariumi kirjutada.

Muusikakarjääri alustas Rodriguez 1990. aastate keskel promootori ja DJna. Tema peod tegi hea muusika kõrval eriliseks fakt, et need leidsid aset tema enda kodus – luksusjahil Helsingis.

Kõik läks suurepäraselt kuni 1998. aasta augustikuuni, kui koos Soome house’i kogukonnaga hooaja lõpupidu peeti. Peo ametliku osa lõppedes kuivale maale järelpeole jõudnud, nägi Rodriguez televiisorist, kuidas tema laev veidi pärast ta lahkumist uppus. Rodriguez kaotas kõik, alates techno- ja house-muusika klassikuid hõlmavast plaadikogust ning lõpetades klubi eritellimusel valminud heli ja valgussüsteemiga.

Et uuesti jalule tõusta, töötas Rodriguez pikalt prügiauto juhina, säästes samal ajal raha muusikariistade ostmiseks. Kui 2007 valis Deep Dish ta loo "All I Want" oma aasta lemmikuks, oli uks muusikaärisse tema ees taas valla.

“Attractions” on 2008. aasta sügisel alustanud ebaregulaarselt toimuv üritustesari, mille peamine eesmärk on olla hubane ja sõbralik house-muusika klubiõhtu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles