Roswelli juhtum oli Nõukogude Liidu vandenõu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roswelli juhtum oli Nõukogude Liidu vandenõu? Fotol väidetava Roswelli «tulnuka» surnukeha mudel
Roswelli juhtum oli Nõukogude Liidu vandenõu? Fotol väidetava Roswelli «tulnuka» surnukeha mudel Foto: SCANPIX

Aastakümneid on UFO-uurijad olnud veendunud, et kurikuulus Roswelli juhtum oli seotud tulnukate ja tundmatu lendava objektiga.

USA õhujõud leidsid 1947. aasta juulis New Mexicost väidetavalt tulnukate surnukehi, mida püüti varjata, kirjutab The Telegraph.

Alates sellest ajast on Roswelli ümber keerelnud mitmeid vandenõuteooriaid.

Nüüd aga väidab üks amtööruurija Annie Jacobsen oma uues raamatus, et Roswelli intsidendi taga oli hoopis Nõukogude Liit ning diktaator Jossif Stalin.

Jacobsen jätab tulnukate teooria kõrvale ja keskendub faktile, et Stalinile meeldis H.G. Wellsi romaani järgi tehtud raadioetendus «War of the Worlds» (Maailmade sõda).

1938. aastal eetris olnud etendus tekitas USAs massipaanika.

Jacobseni raamatu järgi sai Roswelli vandenõu alguse, kui Nõukogude Liit konfiskeeris sõja kaotanud Saksamaalt lennuki Horton Ho 229. Seda lennukit peetakse tänapäevase B2 pommituslennuki eelkäijaks.

Nüüd aga astub loosse natsiarst Josef Mengele. Pärast Teist maailmasõda põgenes Auschwitzi koonduslaagris inimkatseid teinud Mengele Lõuna-Ameerikasse, kus ta väidetavalt tegeles eugeenikaga, katsetades väga lühikest kasvu inimestega.

Väidetavalt õnnestuski tal geenimanipulatsiooni abil luua inimesed, kes nägid välja nagu tulnukad. Need koolitati hiljem välja lenduriteks.

Stalin sai neist katsetest teada, kontakteerus Mengelega ning selgitas talle, miks ta tahab neid lühikasvulisi olendeid kasutada.

Kuid Mengele «pilootide» lennuk kukkus USAs New Mexicos alla, tekitades legendi tulnukate invasioonist.

Jacobseni sõnul oli tema allikaks USA õhujõududega koostööd teinud firma EG&G endine insener. See firma tegeles sõjaliste salastatud projektidega.

«USA õhujõud leidsid allakukkunud lennuki juurest laipu. Need ei saanud olla kosmilised olendid. Samas ei olnud nad ka täismõõdulised lendurid. Tegemist oli katsete abil loodud väikesekasvuliste inimestega. Kõik hukkunud olid alla 150 sentimeetri pikad,» seisab Jacobseni raamatus.

Raamat jätkub, et need olendid olid groteskselt moondunud. Neil oli ebatavaliselt suur pea ja ebanormaalselt suured silmad.

Väidetavalt ei olnud nad leidmishetkel surnud, vaid koomas.

EG&G insenere hoiatati, et nad näevad «midagi šokeerivat ja ebanormaalset».

USA õhujõudude esindaja kinnitusel ei ole nad Annie Jacobseni raamatuga veel tutvunud ning selle tõttu ei saa seda kommenteerida.

Roswelli juhtum sai alguse 1. juulil 1947. aastal, kui New Mexico osariigis asuv USA õhujõude radarijaam märkas tundmatut objekti, mis lendas  osariigi kohal. Objekt kadus hiljem ning arvati, et see kukkus alla. Roswelli lähedal töötanud arheoloogid ning seal elanud farmer teatasid imelike lennukiosade leidmisest.

USA õhujõud piirasid ala ümber ning piirkond puhastati rusudest. Asi sumbus lõpuks. 1970. aastatel kaevati see uuesti esile ning alates sellest ajast on Roswelli juhtumi ümber tekkinud mitmeid teooriaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles