Youtube’i tuntud vlogija on saanud hotellis tasuta ööbimise nõudmise tõttu tapmisähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elle Darby
Elle Darby Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Youtube’i tuntud vlogija Elle Darby sõnul on ta hakanud saama tapmisähvardusi ja talle on öeldud, et ta võiks vähi saada põhjusel, et ta tahtis saada Iirimaa Dublini hotellis tasuta ööbimist.

22-aastase inglanna sõnul pakkus ta vastutasuks, et reklaamib hotelli  Lodge Hotel and White Moose Cafe’d  oma Youtube’ ja Instagrami postitustes, teatab Business Insider.

Elle Darby
Elle Darby Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Darby kiri hotelliomanikule oli: «Tere, kirjutan Teile, lootes teha koostööd. Minu nimi on Elle Darby ja ma olen sotsiaalmeedias tuntud tegija, kelle teemad on elustiil, ilu ja reisimine. Mul on Youtube'is ja Instagramis tuhandeid jälgijaid. Mina ja minu partner kavatseme veeta sõbrapäevale eelneva aja 8. – 12. veebruarini kenas Dublinis. Uurisin veebist hotelle ja leidsin teie kena hotelli. Olen seda valmis oma sotsiaalmeedia postitustes reklaamima, et tuua teile veelgi rohkem külastajaid, kuid soovin selle eest tasuta ööbimist. Möödunud aastal õnnestus mul saada tasuta ööbimine Floridas Orlando Universal hotellis, reklaamides seda hotelli oma postitustes. Pauln andke mulle teada, kas olete minu pakkumisest huvitatud. Ootan teie vastust».

Hotell ei soovinud sellist tehingut ja avalikustas selle, küsides samas Darbylt 4,6 miljonit naela reklaamitasu.

Dublini Lodge Hotel and White Moose Cafe
Dublini Lodge Hotel and White Moose Cafe Foto: facebook.com

Skandaal lahvatas, kui nimetatud hotelli omanik Paul Stenson postitas Facebooki Elle Darbylt saadud e-kirja, milles juutuuber tehingut pakkus, soovides vastutasuks tasuta ööbimist. 

Paul Stenson
Paul Stenson Foto: facebook.com

Stenson saatis naisele eitava vastuse lisades: «Peab ikka olema jultumust, et sellist kirja saata, selles puudub austus ja väärikus. Sa võid küll oma vlogis meid reklaamida, kuid kes maksab toateenija ja  administraatori palga? Ettekandjatele? Pesumaja töötajatele? Vee, kütte ja elektri eest? Õnneks on meie hotelli sotsiaalmeedia lehekülgedel tuhandeid jälgijaid. Tasuta lõunaid ei ole olemas, olgu see sulle õppetunniks,» sai naine hotellilt kirja.

Darby sõnul ei teinud ta midagi valesti, valesti tegi hotelli omanik, kes ta kirja Facebookis avalikustas ja ta löögi alla pani.

Elle Darby
Elle Darby Foto: instagram.com

Vlogija teatel hakati teda pärast ta e-kirja avalikuks tulekut sotsiaalmeedias ründama.

Darby postitas selle tõttu eile Youtube’i selgitavaid videoid.

«Arvan, et sündmused ei oleks eskaleerunud kui hotelli omanik oleks delikaatne olnud. Mulle saadetakse nüüd tapmisähvardusi ja vähihaiguse needuseid. Olin sunnitud oma Youtube’i videote juures kommentaarid sulgema, sama tuli teha mul Instagramis,» teatas inglanna.

Darby teatel sai ta õppetunni ja ei kavatse enam tasuta ööbimist soovida.

Hotelliomanik Stenson ei jätnud jonni ja nõuab nüüd Darbylt oma hotelli reklaamimise eest 4,6 miljonit naela (5,3 miljonit eurot).

Stenson keelas vlogijatel tema hotelliga kontakti võtmise, et enam midagi sellist ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles