Briti kuningliku perekonna 8 üllatavalt kokkuhoidlikku harjumust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate ja William tuuril Kanadas
Kate ja William tuuril Kanadas Foto: AP / Scanpix

Briti kuninglik perekond meenutab meile muinasjutte – imelised Williami ja Kate’i ning Harry ja Meghani armastuslood, uhked riided ja pealtnäha külluslik elu... Tegelikult on aga nad kohati üllatavalt kokkuhoidlikud.

Lihtne hommikusöök

Kuninganna Elizabeth teab, mis talle meeldib – nimelt sööb ta igal hommikul kausitäie Special K maisihelbeid puuviljadega.

Kinkepaberite taaskasutamine

Samuti ei lase kuninganna raisku minna pakkepaberil, kirjutab Reader's Digest. Ta on juba noorest peale alles hoidnud lehve ja paberit ning neid siis kingituste pakkimisel taaskasutanud.

Kulunud asjade parandamine

Võiks arvata, et kui rahapuudust pole, siis lendavad näiteks katkised kindad prügikasti. Kuid nii see siiski ei ole – Tema Majesteet on vastu igasugusele mõttetule kulutamisele ning nii ta näiteks laseb käigult parandada kulunud kindaid. Nii on tal kasutuses nahkkindad 40 aasta tagusest ajast!

Ise kokkamine

Mitte igas kuninglikus majapidamises ei ela täisajaga kokk. Kate Middleton valmistab enamiku õhtusööke ise ning ka prints Harryt on nähtud toidupoes kraami varumas.

Kommertslendude kasutamine

Tema Majesteet reisib küll kuninglikult, kuid näiteks prints William on reisinud kommertslennuga Memphisest Dallasesse ning ka Harry ja Meghan sõitsid tavalennul vana-aastaõhtuks Nizzasse.

Elektriarve vähendamine

Buckinghami palees on umbes 40 000 valgustit, seega võib elektriarve kiirelt suureks paisuda. 2011. aastal käskis kuninganna paleetöötajatel kustutada tuled, kui neid parasjagu vaja pole. Ta jättis kõikjale selleteemalisi kirjakesi ning käis isegi mööda lossi tulesid kustutades ringi.

Nad ei lase toitu raisku

Kuningliku pere endine kokk Carolyn Robb on rääkinud, et prints Charles laseb endale serveerida vaid nii palju sööki, kui ära jõuab süüa ning prae ülejäägid kasutatakse alati ära järgmistes roogades, nii et raisku läheks võimalikult vähe toitu.

Lemmikasjade hoidmine

Kuninganna Elizabeth võiks ju muretseda endale viimase sõna reisikohvrid, kuid ei – ta kasutab jätkuvalt Globe Trotteri kohvreid, mille ta soetas 1947. aastal oma pulmareisiks.

***

Lugu ilmus esmakordselt 24.01.2018

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles