Põhjus, miks «Üksinda kodus» staar Macaulay Culkin Hollywoodist lahkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macaulay Culkin 1990. aasta filmis «Üksinda kodus»
Macaulay Culkin 1990. aasta filmis «Üksinda kodus» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Kunagine lapsnäitleja ja kahe esimese «Üksinda kodus» (Home Alone) filmi staar Macaulay Culkin teatas, miks ta Hollywoodist lahkus.

37-aastase Culkini sõnul ahistas ta isa Kit Culkin teda nii vaimselt kui füüsiliselt ning oli talle armukade, kuna lapsenäitlejana oli ta populaarne ja teenis hästi, teatab Hollywood Reporter.

Macaulay Culkin
Macaulay Culkin Foto: Christopher Peterson/Christopher Peterson/BuzzFoto.com/Scanpix

«Isa lootis, et osa minu kuulsusest langeb ka talle, kuid nii ei juhtunud. Ta ootas, et mina talle kuulsust tooksin. Ta ähvardas mind, et kui ma ei tee nii nagu tema või režissöörid nõuavad, siis saan peksa. Ma saingi peksa, lisaks mõnitas ta mind, vaimne terror oli igapäevane,» sõnas endine lapsnäitleja intervjuus.

Macaulay Culkin 1990. aasta filmis «Üksinda kodus»
Macaulay Culkin 1990. aasta filmis «Üksinda kodus» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Macaulay Culkini sõnul ootas ta isa temalt pingutamist juba enne seda, kui ta oli kümneaastane. Ta lisas, et ta isa ise oli tegelikult ahistajast närvipundar, kes oma eluga hakkama ei saanud.

Macaulay Culkini vanemad läksid lahku 1994. aastal pärast filmi «Ritchie Rich», milles nende poeg peaosa mängis.

Filmi «Ritchie Rich» reklaamplakat
Filmi «Ritchie Rich» reklaamplakat Foto: wikipedia.org

«Minu jaoks oli nende lahkuminek parim, sest ma ei pidanud enam oma isale «rahakassa» olema. Sain koos ema, vendade ja õdedega Hollywoodist ära kolida. Ütlesin isegi meediale, et ma ei taha mõnda aega näitlemisega enam kokku puutuda ja mu vanemad peavad ise raha teenima hakkama,» meenutas Culkin.

Macaulay Culkin andis 15-aastasena oma vanemad kohtusse, nõudes tagasi 17 miljoni suurust summat, mille ta sai filmirollide eest.  

Macaulay Culkin
Macaulay Culkin Foto: BENHAMOU LAURENT/SIPA/BENHAMOU LAURENT/SIPA/Scanpix

Kohus langetas otsuse, et Macaulay Culini ema ja isa ei ole enam tema ametlikud hooldajad ning neil ei ole õigus tema varale ja sissetulekutele.

Macaulay Culkin on olnud aastaid Hollywoodist eemal ja tegelenud muusikaga, kuid nüüd on ta tagasi, saades rolli režissöör seth Greeni filmis «Changeland».

Macaulay Carson Culkin (sündinud 26. augustil 1980) on Ameerika Ühendriikide filminäitleja. Ta on enim tuntud Kevin McCallisteri rolliga filmist «Üksinda kodus» (Home Alone 1990) ja peategelasena filmist «Rikas Richie» (Richie Rich 1994).

Macaulay Culkin 1990. aasta filmis «Üksinda kodus»
Macaulay Culkin 1990. aasta filmis «Üksinda kodus» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

New Yorgis sündinud Macaulay Culkinil on neli venda, Shane (sündis 1976), Kieran (1982), Christian (1987) ja Rory (1989) ning kaks õde, Dakota (1979) ja Quinn (1984).

2002 – 2011 oli ta koos näitlejanna Mila Kunisega, ta praegune partner on näitlejanna Jordan Lane Price. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles