Vaata, missugused piirangud olid seatud asendusemale, kes sünnitas Kim ja Kanye kolmanda lapse

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas pöörased piirangud või mõistlikud nõuded?
Kas pöörased piirangud või mõistlikud nõuded? Foto: © Lucas Jackson / Reuters/REUTERS

Lapse kandmine ei ole lihtne ülesanne. Eriti kui lapse vanemateks on väga nõudlikud vanemad. Nüüd avaldatud lepingust selgub, missugused piirangud seadsid Kim ja Kanye enda asendusemale, kes eelmisel esmaspäeval tõi ilmale nende kolmanda lapse.

Lepingus, millele asendusema ja tema abikaasa 2017. aasta märtsis alla kirjutas, sisaldas pikka nimekirja toitudest, mida naine ei tohtinud süüa.

Lepingu kohaselt ei tohtinud asendusema süüa erinevaid juustusid. Lepingus olid välja toodud, et tal on keelatud süüa mitmeid pehmeid juustusid, nagu brie, camembert, chevre, sinihallitusjuust ja gorgonzola.

Keelatud olid ka «toored või osaliselt küpsetatud munad, toored või alaküpsetatud liha, külmad delikatesslihad, hot dogid, kõik elavad toiduained (väljaarvatud jogurt), kõik pasteedid, lihakatted, maks, toidulisandid, mis sisaldavad Vitamiin A-d, toored maapähklid, pastöriseerimata piimatooted või mahlad, toored kapsad ning kõik pesemata puu - ja juurviljad.»

Asendusema ei tohtinud süüa ka kala, kuid eraldi täpsustati, missuguseid siiski tohib või ei tohi. Juurde oli kirjutatud ka portsjoni suurused.

Leping nägi ette, et «plaatkala, toorete koorikloomade, makrelli, toore kala, suitsetatud lõhe või mõõkala» tarbimine on igal ajal keelatud.

Kuid asendusemal oli lubatud tarbida tuunikala, aga mitte rohkem kui 1,1 kilo nädalas.

Leping keelas asendusemal tarbimast ka rohkem kui ühe tassitäie kofeiini sisaldava joogi päevas.

Lepingu kohaselt ei tohtinud asendusema käia ka mullivannides ega saunas. Naine pidi ka hoolt kandma, et ta ei tarbiks ravimtaimi, hoiaks eemale raviõlidest ja aroomiteraapiast, ning väldiks keemilisi gaase, mis tulenevad juukselakist, pestitsiididest ning värskest värvist.

Õnneks olid massaažid lubatud, aga ainult siis kui asendusema kasutas spetsiaalseid õlisid. Naine tohtis kasutada vaid isikliku arsti poolt määratud magusat mandliõli.

Asendusema pidi maniküüri ja pediküüri ajal kasutama näomaski ning ei tohtinud raseduse jooksul lasta enda hambaid keemiliselt valgendada.

Chicago kandja nõustus eemale hoidma ka teatud ravimitest, nagu Ibuprofen, Aleve, Advil ja Naproxen

Kõigile nendele piirangutele vaatamata sai naine lapse sünnitamise järel «vaid» 55 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles