Kuulsa moelooja tapnud mees ihaldas tegelikult Tom Cruise'i

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui asjad oleksid teisiti läinud, siis oleks Tom Cruise ise 1997. aastal surnud.
Kui asjad oleksid teisiti läinud, siis oleks Tom Cruise ise 1997. aastal surnud. Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

1997. aastal Itaalia moelooja Gianni Versace enda Miami kodu ees maha lasknud 27-aastane Andrew Cunanani kinnisideeks oli hoopis näitleja Tom Cruise.

Andrew Cunanan, kes sõitis ühes riigi otsast teise, et 50-aastane Versace maha lasta, sooritas kaheksa päeva pärast tapatööd ka ise enesetapu. Aga nüüd sõnas mõrvari endine sõber Michael O'Brien, et Andrew tõeliseks kinnisideeks oli filmi «Võimatu Missioon» täht Tom Cruise.

Pilt Gianni Versace mõrvapaigalt.
Pilt Gianni Versace mõrvapaigalt. Foto: Citytomb

Sõbra jutu kohaselt ei olnud ükski teine mees nii ihaldusväärne kui Cruise.

«Ta ihaldas teda seksuaalselt,» sõnas O'Brien. «Tal oli justkui Cruise-meeter, mille abil ta teisi mehi hindas. Kui keegi ütles talle, et see mees tänaval on nunnu, siis vastas Andrew: OK, ta on OK, aga ta ei ole nagu Tom Cruise. Mitte ükski mees ei ole nii nunnu nagu Tom Cruise.»

Cunanan oli näitlejast niivõrd lummatud, et ta püüdis tema moodi olla.

«Andrew tahtis olla Tom Cruise ja tihti kopeeris teda,» sõnas O'Brien. «Ta läks Hollywoodi ja käis peenemates kohtades ning sõitis ringi renditud BMW-ga lootuses enda kangelast kohata.»

Cunanan proovis ka stiililt Cruise'i moodi välja näha ning oleks ka hea meelega läinud talle riidekappi ja varastanud tema riideid.

«Andrewl oli terve kollektsioon nahkjakke, aga tema lemmik oli pommitaja jakk, mis oli väga sarnane sellele, mida Cruise kandis filmis «Top Gun». Andrew vaatas ennast peeglist ja teeskles, et ta on see tegelane, keda Tom filmis mängis."

Tom Cruise mängis filmis Lt. Pete "Maverick" Mitchelli.
Tom Cruise mängis filmis Lt. Pete "Maverick" Mitchelli. Foto: Scanpix

O'Brien lõpetas: «Ta tõesti looti, et tema ja Tom saavad tulevikus kokku. Ta oli kogu selle asja pärast niivõrd hull.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles