Katrin Lust peab Reinsalu kommentaari tööõnnetuseks: kogu asja taga on Kadriorg, kes nahaalselt Ojasoo lavastajaks surus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: Facebook

Möödunud esmaspäeval president Kersti Kaljulaidi lauale jõudnud 104 allkirjaga avalik kiri, milles taunitakse 2016. aastal näitlejanna kallal vägivallatsenud NO99 lavastaja Tiit Ojasoo kaasamist EV100 aastapäeva vastuvõtu kunstilise programmi loomisse, tekitas palju meediamüra. Veelgi enam pakkus kõneainet justiitsminister Urmas Reinsalu julge sõnavõtt. 

Reinsalu nimetas Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloos kanakarjaks 104 inimest, kes pöördusid president Kersti Kaljulaidi poole avaliku kirjaga, milles taunisid, et naise vastu vägivalda kasutanud Tiit Ojasoo lavastab vabariigi aastapäeva programmi. «Kuulge kurjakirjutajad, muidugi saate hüsteeriaga solkida vabariigi aastapäeva ja Ojasoo elu ära! Aitab! Lõpetage kanakarja kambakas!» sõnas Reinsalu. 

Teleajakirjanik ja saate «Kuuuurija» juht Katrin Lust jagab mõtet, et tegemist oli lihtsalt Reinsalu «tööõnnetusega» ja kogu asja taga on hoopis Kadriorg. 
«Minu meelest Reinsalu kanakarja kommentaar oli kõigest tööõnnetus, aga tegelikult on kogu asja taga Kadriorg, kes nahaalselt Ojasoo lavastajaks surus ja skandaali ette teades- seda aasta aega varjas,» kirjutas Lust.


Ministri julge sõnakasutus pani meedia kihama ja mitmed avaliku elu tegelased avaldasid arvamust, et Reinsalul oleks õige amet maha panna. 

Keit Pentus-Rosimannus. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Keit Pentus-Rosimannus. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX


Riigikogu liige Keit Pentus Rosimannus jagas mõtet: «Ma arvan, et mees, kes kahetseb naistevastase vägivalla hukkamõistmist, ei peaks olema Eesti vabariigi justiitsminister. Sellist hoiakut ei tohi tolereerida. Kui Reinsalu ja tema erakond ise sellest aru ei saa, peaks olema peaministri asi selline minister ametist vabastada.»

Kommentaarile reageeris ka poliitik Laine Randjärv, kes juhtis tähepanu Reinsalu kõnepruugile: «Lisaks sellele: «kanakarja kambakas» – kas see on tõesti justiitsministri «vääriline» väljend?»

Riigikogu liige Laine Randjärv.
Riigikogu liige Laine Randjärv. Foto: Sander Ilvest

Tänasel päeval on Reinsalu oma sõnavõtu pärast avalikult ka vabandanud:  

«Minu kommentaar selle kohta, kas ühiskonnas on olemas võime halastada pärast karistamist, on moondud hoopis küsimuseks, kas ma kergekäeliselt suhtun naistevastasesse vägivalda. Ei, ei suhtu. Igasugune vägivald kõigis vormides on lubamatu. Kuri tegu peab saama karistatud. Seda kurssi on ajanud justiitsministeerium varem ja ka nüüd.  Ma vabandan oma avalduse sõnastuse pärast, kui see tegi kellelegi haiget,» seisis Reinsalu avalikus kirjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles