Täna möödub 10 aastat Heath Ledgeri surmast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödub 10 aastat filmimaailma ühe andekama näitleja Heath Ledgeri surmast. 

Iiri ja šoti juurtega Austraalia filminäitleja Heath Ledger mängis end filmiajalukku suurepäraste rollidega. 28-aastasena meie seast lahkunud Heath sai rahvusvahelise tuntuse Patrick Verona rolli eest 1999. aastal valminud ameerika romantilises komöödias «10 Things I Hate About You» («10 põhjust sind vihata», mis on William Shakespeare'i näidendi «Tõrksa taltsutus» kaasajale kohandatud versioon.

Heath Ledgeri tugevaimaks näitlejatööks on hinnatud homoseksuaalse kauboi Ennis Del Mari rolli 2005. aastal Ang Lee lavastatud romantilises draamas «Brokeback Mountain» («Brokebacki Mägi»). Selle osatäitmisega kandideeris ta 2006. aastal filmiauhinnale Oscar parima meespeaosalise kategoorias, kuid kaotas Philip Seymour Hoffmanile. Ledgeri võidu korral oleks temast saanud noorim selles kategoorias Oscari võitnud näitleja.

Aastal 2006 mängis ta Dani roll narkosõltuvuse probleeme käsitlevas Austraalia filmis «Candy». Aastal 2007 linastus lauljast Bob Dylanist jutustav film «I'm Not There», kus Heath Ledger on üks paljudest näitlejatest, kes kehastavad eri nimede all laulja erinevaid tahke ja eluperioode. 2006 aasta suvel kinnitas Ledger, et ta mängib Jokkeri rolli 2008. aastal linastuvas filmis «The Dark Knight». See jäi andeka näitleja viimaseks suureks rolliks, mille eest pälvis Heath Oscari ja Kuldgloobuse meeskõrvalosa eest. Auhinnatud sai mees küll postuumselt. 

22. jaanuaril 2008 leiti 28-aastane näitleja surnuna oma Manhattani korterist. Tema surnukeha avastas massöör Diana Wolozin, kes saabus kohaliku aja järgi kell 14.45 ja leidis veerand tundi hiljem Ledgeri voodist elutult lebamas. 6. veebruaril 2008 avaldatud ametliku lahkamisaruande kohaselt oli Ledgeri surm õnnetusjuhtum, mille põhjustas kuue erineva retseptiravimi üheaegse tarbimise tõttu tekkinud mürgitus. Ravimite seas olid laialdaselt levinud valuvaigisti Oxycontin ning ärevushäirete ja unetuse raviks kasutatavad preparaadid Valium ja Xanax.

Heath Ledger oli kihlatud näitlejanna Michelle Williamsiga, kellega ta tutvus 2004. aastal filmi «Brokebacki mägi» Ledgeri ja Williamsi tütar Matilda Rose Ledger sündis 28. oktoobril 2005. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles