Pildid ja video: tuhanded fännid tulid Dolores O’Riordanit ära saatma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 21. jaanuaril leidis Iirimaal aset ansambli The Cranberries laulja Dolores O’Riordani leinatalitus, kuhu tulid tuhanded ta fännid teda ära saatma.

Lauljannaga sai hüvasti jätta ta sünnikoha Limericki St. Josephi kirkus, mille juurde tekkis juba hommikul järjekord, teatab The Guardian.

Tuhanded fännid jätsid lauljanna Dolores O'Riordaniga hüvasti
Tuhanded fännid jätsid lauljanna Dolores O'Riordaniga hüvasti Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images

Iirimaa meedia teatel ootasid inimesed kannatlikult vihmas, et pääseda kirikusse, kus nad viimast austust avaldada said. Samal ajal oli kirikus kuulda O’Riordani laule ning seintele olid riputatud lauljannast fotod, kaasa arvatud need, millel teda on näha koos paavstiga.

Paljudel pärgadel oli tekst «Laul on lõppenud, kuid mälestus kestab igavesti».

Kirikus oli ka neli kaastunderaamatut, kuhu fännid said oma mõtteid ja järelehüüdeid kirja panna. Sellest nädalast on kaastunderaamatud Limericki raekojas, kus samuti saab lauljannat järelehüüetega mälestada. 

Tuhanded fännid jätsid lauljanna Dolores O'Riordaniga hüvasti
Tuhanded fännid jätsid lauljanna Dolores O'Riordaniga hüvasti Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images

O’Riordani ametlik matusejumalateenistus leiab aset teisipäeval, 23. jaanuaril Ballybrickenis Saint Ailbe kirikus ja see kantakse üle kohalikus raadios.

See matuseteenistus on kinnine ning sinna pääsevad vaid pereliikmed ja sõbrad. Ka lauljanna matmine on vaid perekeskne.

46-aastane Dolores O’Riordan oli Londonis koos ansambliga The Cranberries uut stuudioalbumit tegemas, kui ta 15. jaanuaril hotellitoast surnuna leiti.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS

Veel ei ole selge, mille tõttu lauljanna suri, kuid esmastel andmetel ei ole ta surm seotud millegi kuritegelikuga.

1990. aastatel kuulsaks saanud O’Riordani laulud tõusid pärast ta surma muusikaedetabelite tippu  ning The Cranberriese plaadid muutusid taas populaarseks.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Bruno Marzi / MEGA/Bruno Marzi / MEGA

1994. aastal abiellus O’Riordan muusikamänedžeri Tom Burtoniga, nad lahutasid 2014. Neil on kolm last. Vahepeal Kanadas elanud lauljanna kolis pärast mehest lahkuminekut tagasi Iirimaale.

O’Riordan teatas 2017. aasta mais antud intervjuus, et arstid diagnoosisid tal kaks aastat varem bipolaarse häire. Pärast diagnoosi jättis ta mitu kontserti ära, kuna vajas ravi ja taastumist. 

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Ferran Paredes/REUTERS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles