Legendaarne rokkar Tom Petty suri narkootikumide üledoosi tõttu

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Petty
Tom Petty Foto: Reuters / Scanpix

Arstid avaldasid legendaarse rokkari Tom Petty lahkamistulemused, millest selgus, et mehe surma põhjus oli narkootikumide üledoos.

«Tom Petty surm oli tingitud narkootikumide üledoosist pärast seda, kui ta võttis terve hulga erinevaid ravimeid,» sõnas tema perekond pärast seda, kui koroner avaldas lahkamise tulemused. Mehe organid ütlesid suure ravimikoguse peale üles ja mees suri 2. oktoobril 2017, päev pärast seda, kui ta oli elustamismasinatest lahti ühendatud.

«Meie pere istus täna hommikul kõik koos koroneri kabinetis, kus meile öeldi, et viimaste analüüsitulemuste põhjal Tom Petty suri õnnetult narkootikumide üledoosi järel, kui võttis kogemata liiga palju ravimeid,» kirjutasid tema naine Dana ja tütar Adria Petty Facebookis.

Petty perekond põhjendas, et ravimid olid 66-aastase rokkari jaoks vajalikud, kuna ta kannatas mitme häda käes, nagu emfüseem, probleemid põlvedega ja kõige enam purunenud puus.

Kuigi mehel oli purunenud puus, ei tahtnud ta fänne alt vedada ja soovis edasi esineda. «Vaatamata tõsisele vigastusele tahtis ta fännide ees enda lubadust pidada ja pidas maha 53 kontserti katkise puusaga. Aga seda tehes süvendas ta oma vigastust.»

«Päeval, mil ta suri, öeldi talle, et kerge mõra puusas on tema puusa nüüd täielikult murdnud, ning me arvame, et valu oli tema jaoks juba niivõrd kannatamatu, et ta manustas valu leevendamiseks liiga palju ravimeid.»

Dana sõnas positiivse noodina, et kuigi liigne valuvaigistite manustamine oli tema abikaasa organismi jaoks liiast, teab ta nüüd kindlalt, et vähemalt ei kannatanud ta surma hetkel valu.

Tom Petty tegeles muusikaga üle 40 aasta ning tema suurimate hittide hulka kuuluvad «Free Fallin» ja «Learning to Fly». Ta valiti roki Kuulsuste halli 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles