Oma 13 last piinanud ameeriklanna õde: meid kasutati lapsena seksuaalselt ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth Flores
Elizabeth Flores Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

USAs Californias Los Angelese eeslinnas Perrisis leidsid võimud pere, kus vanemad olid oma 13 last aastaid näljutanud ja piinanud.

Politsei arreteeris 57-aastase David Allen Turpini ja 49-aastase Louise Ann Turpini, keda süüdistatakse oma laste vangistamises, peksmises ja piinamises, süüdi mõistmisel võivad nad saada väga pika või eluaegse vangistuse, teatab The Sun.

David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin
David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Politsei leidis Turpinite elukohast pärast seda, kui 17-aastane õde pääses põgenema ja võttis võimudega kontakti, lapsed vanuses 2 – 29 eluaastat. Nad kõik olid näljas ja pesemata, lisaks on neil kehalisi vigastusi ja psühholoogilisi probleeme.

Californias Perrisis asuv maja, kus vanemad oma 13 last piinasid
Californias Perrisis asuv maja, kus vanemad oma 13 last piinasid Foto: MEGA/MEGA/Scanpix
Californias Perrisis asuv maja, kus vanemad oma 13 last piinasid
Californias Perrisis asuv maja, kus vanemad oma 13 last piinasid Foto: MEGA/MEGA/Scanpix
Maja Californias Perrisis aadressil 160 Muir Woods Road, kust politsei leidis 13 piinatud last
Maja Californias Perrisis aadressil 160 Muir Woods Road, kust politsei leidis 13 piinatud last Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Näljas ja mustuses elanud lapsed paistavad oma vanusest nooremad, kuna nad on alakaalulised ja nende kasv on lühem.

USA meedia teatel ei tulnud Louise Turpini õele, 41-aastasele kuue lapse emale Elizabeth Floresile õelaste piinamine üllatusena.

Elizabeth Flores
Elizabeth Flores Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Flores andis intervjuu, milles sõnas, et tema ja ta õde kogesid oma lapsepõlvekodus vägivalda ja neid kasutati seksuaalselt ära.

«Kasvasime üles vägivalla keskel. Nägime, kuidas sugulane meie ema peksis ja vägistas. Ka meie ei pääsenud vägivallast ja see jättis meisse jälje. Nii füüsiline kui psühholoogiline vägivald tekitab hirmu. Kartsime, et meie pere kohta saadakse tõde teada ja meid pannakse vangi,» selgitas õde.

Louise Turpinist sai täiskasvanuna vägivallatseja, kes elas oma lapsepõlve julmusi enda laste peal välja. Ta õest Elizabeth Floresist aga eneseabiraamatute autor.

Flores kirjutas oma menuraamatus «Stepping into Courage» (Muutudes julgeks): «Juba väikelapsena saatis mind hirm, kuna mind peksti ja kasutati seksuaalselt ära. Arvasin lapsena, et olen selles ise süüdi. Kuna vägivallatsejateks olid mehed, siis tekkis mul just teatud viisil käituvate meeste suhtes hirm».

Elizabeth Flores kirjutas oma teises eneseabiraamatus «Resilience In the Storm» (Tormis vastu pidamine), et ta vanemad ei sekkunud, kui sugulane, keda ta usaldas, teda alates üheksandast eluaastast seksuaalselt ära kasutama hakkas. See ärakasutamine jätkus ka teismeliseeas.

Floresi sõnul ei ole ta õde Louise seni saanud halbadest lapsepõlvekogemustest üle, elades end välja oma 13 lapse peal, keda samuti sundis elama hirmus.

Louise Turpin
Louise Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

Flores lisas, et ka tema elus on olnud raskeid aegu. Üks neist oli siis, kui ta mees ära läks ja ta lastega üksinda jäi. Ta ei suutnud siis laste eest hoolitseda ja võimud võtsid ajutiselt lapsed ära.

Floresi teatel tuli mitu eluhoopi korraga, ta vanemad surid paarikuise vahega, tal diagnoositi vähk ja ta kuues rasedus lõppes nurisünnitusega, kuid hiljem sai ta veel ühe lapse.

Flores jätkas, et tal ei olnud andmeid, kuidas ta õde oma lapsi kohtleb. Ta sai sellest teada alles 14. jaanuari teleuudistest.

«Mu õde ja ta mees ei suhelnud ei minu ega teiste pereliikmetega. Nad olid sulgunud oma koju ja selle tõttu ei teadnud ma, mis seal toimub, kuid ma kahtlustasin, et kõik ei olnud korras. Minu jaoks oli üllatav, et minu lapsed ei tohtinud mu õelastega suhelda,» lausus naine.

Ta meenutas ka seika, kui ta oli üliõpilane ja ta elas mõnda aega oma õe ja tema mehe juures.

«Märkasin, et mu õemees käis salaja piilumas, kui ma dušši võtsin. Ütlesin talle, et nii ei tohi,» teatas naine.

David ja Louise Turpin eitavad oma laste piinamist.

Pere lapsed on haiglas arstide ja psühhiaatrite kontrolli all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles