Kehakeeleekspert: ärimees Zand on osav manipulaator ja silmakirjalik, kuid räägib tõtt (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
I. J. Zand
I. J. Zand Foto: Konstantin Sednev

Kehakeeleekspert Atali Stahlman avaldab I. J. Zandi videointervjuu põhjal mehe kehakeelt lugedes, et tegemist on osava manipulaatori ning kergesti ärrituva inimesega, kes samal ajal ei püüa midagi varjata ning avaldab vastustes tõde. «Zandi kohta võib kasutada kõnekäändu - ka vana hobu tahab kaeru ning Eesti kaer on odav ja kättesaadav,» ütleb kehakeeleekspert sissejuhatavalt. 

«Zandil on aktiivne kehakeel: ta žestikuleerib ja räägib palju, on avatud ja emotsionaalne. Ta ei komista vastustes ega väldi ebameeldivaid küsimusi,» räägib kehakeeleekspert lisades, et mehe kehakeelt on kerge ja hea lugeda, sest tegemist on verbaalselt ja füüsiliselt emotsionaalse inimesega.

«Esialgu laiutab ta palju käsi, mis näitab teadmatust, lootusetust ja suutmatust kontrollida antud olukorda,» hindab Stahlman. «Raha suhtes on tal ameerikalik lähenemine - ta arvab, et kõiki probleeme siin ilmas on võimalik lahendada rahaliste vahenditega, paraku ei ole see tõsi,» möönab ekspert. 

Kehakeeleeksperdi sõnul presenteerib ärimees end kui filantroopi ja heategijat, mida ta kindlasti ka on. «Aga ennekõike lahendab ta oma probleeme ja püüab hüvede jagamisega naisi enda külge kleepida ja samas end noorte ja ilusate naistega ümbritsedes mehelikku ego tõsta,» leiab ta Zandi kehakeelt lugedes. 

«Kui keegi küsib raha, siis ta lubab, et aitab, kuid siis parandab, et aitab ikkagi tuttavaid inimesi ja see on silmakirjalik. Zand väidab, et ta on mees, kes jagab tasuta lõunaid, kuid samas on tema moto: anna ja võta ja selles lauses on tunnetuslik ebakõla,» võtab ekspert heategija profiili kokku ja lisab, et tasuta lõunad on läinud ärimehele kalliks maksma - nii rahaliselt kui rikutud reputatsiooniga. Reputatsiooni hindab Zand eksperdi sõnul kallimaks kui oma raha.

«Ta ärritub küsimuste peale, mis on seotud seksiga ja distanseerib end Kõrgemäe küsimustega seoses. Samas reageerib ta intervjuu andmisega üle ja tunneb end ebamugavalt,» hindab kehakeeleekspert ja annab Zandile soovituse: «Advokaadid on tal kindlasti head ja ta peaks enda kaitsmise usaldama neile. Eksperdi sõnul on positiivne külg see, kui loost sünnib pretsedent ja inimesed saavad kaitset laimamise eest, nende maine taastatakse ning kahju hüvitatakse.

Kas ärimees valetab? «Ta võib keerutada ja asjadest teistmoodi aru saada, näiteks ei saa ta siiani aru, kuidas eestlased mõtlevad, kuid ta räägib tõtt: ta ei ole kupeldaja ega naiste vägistaja. Zand on olnud heauskne ja kuigi tal on olnud tagamõtted ja ta on tulnud rahapatakad käes, siis vastu saadud hüved on olnud vabatahtlikud,» võtab kehakeeleekspert Atali Stahlman mehe kehakeelt lugedes teema kokku. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles