Traumeeriv kogemus: Serena Williams seisis tütre ilmaletoomisel surmaga silmitsi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams koos tütre Olympiaga
Serena Williams koos tütre Olympiaga Foto: Instagram/Serenawilliams

Tennisetäht ja neljakuise tütre Alexis Olympia ema Serena Williams, kes kaunistab veebruarikuu moepiiblit Vogue, avaldab detailid traumeerivast sünnituskogemusest.

Serena Williams
Serena Williams Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Scanpix

36-aastane Serena emadus algas tõsiste komplikatsioonide ja ootamatustega, selgub ajakirjas Vogue, mille veebruarikuu kaant naine kaunistab. Artiklis kirjutatakse tõsistest sünnitusjärgsetest tüsistustest, millega värske ema pidi silmitsi seisma. 
Juba sünnituse ajal pidi Serena vastu minema ootamatustele - tuhude ajal nõrgenes beebi südame töö ning Serenale tehti erakorraline keisrilõige. 
Kuigi operatsioon läks sujuvalt, leiti kuus päeva hiljem Serena kopsudest trombid, mida teisisõnu nimetatakse ka kopsuembooliaks. Hingamisraskused tekitasid naisele köhahood.
Serenal avastati ka verehüüve, mistõttu pidi naine kuus nädalat haiglas veetma.

Serena Williams koos tütre Alexis Olympiaga
Serena Williams koos tütre Alexis Olympiaga Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS

Doctor Melissa March, kes on spetsialiseerunud ülikoolide haiglate suurte riskiteguriga sünnitajatele ütleb: «Keisrilõikega naistel on kõrgem risk verehüüve tekkeks pärast sünnitust, kuid ka vaginaalse sünnituse järel võib tekkida verehüüve, mis ohustab ka kopsusid.»

Tennisetäht loodab, et tema sünnituslugu paneb naisi julgemalt rääkima sünnitusega kaasnevatest võimalikest ohtudest. 

Serena Williamsi abiellus möödudnud aasta novembris veebilehe Reddit kaasasutaja Alexis Ohanianiga. Pere pesamuna Alexis Olympia nägi ilmavalgust 1. septembril. 

Serena Williams ja Alexis Ohanian
Serena Williams ja Alexis Ohanian Foto: Instagram/Instagram
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles