USA ekraanilegend sai täna 96-aastaseks

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betty White.
Betty White. Foto: GUS RUELAS/REUTERS

USA ekraanilegend Betty White tähistab täna enda 96-sünnipäeva. 

Betty Marion White Luddeni nime all Oak Parkis, Illinoisi osariigis 17. jaanuaril 1922 sündinud näitlejanna on kõige enam tuntud komöödianäitlejana.

Betty White tegi enda näitlejadebüüdi 1945.aastal (II MS lõpp), kui osales lühifilmis «Time to Kill». Pärast seda kulus 17 aastat, mil ta järgmises filmis osales, ning kuigi tal kogunes erinevaid filmirolle karjääri jooksul mitu tosinat, on näitlejanna kõige enam tuntud siiski telesarjade näitlejana.

Eesti publikule on ta tuntud sarjast «The Golden Girls» (1985-1992), milles ta osales terve sarja jooksul. White mängis sarjas pooletoobist Rose Nylundi, rolli, mis tõi talle mitu parima naispeaosatäitja auhinda ja Kuldgloobuse nominatsiooni neljal aastal järjest.

Estelle Getty, Rue McClanahan, Bea Arthur ja Betty White.
Estelle Getty, Rue McClanahan, Bea Arthur ja Betty White. Foto: Nick Ut/AP

Kuigi Betty White oli neljast naispeaosatäitjast kõige vanem, on ta ainuke, kes siiamaani veel elus on.

Tema viimane mängufilm jääb aastasse 2012, kui ta tegi kaasa animatsioonis «The Lorax», tehes vanaema Norma häält. Viimane telesari, milles White osales, oli 2017 aasta «Young & Hungry» sari, kus ta kahes osas mängis preili Wilsonit. 

Betty White on kirjutanud seitse raamatut, olnud kolmel korral abielus, kuid tal ei ole ühtegi last. Ta on kasuemaks enda viimase abikaasa Allen Luddeni kolmele lapsele mehe esimesest abielust.

Palju õnne, Betty White!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles