Arst: Donald Trump elaks 200-aastaseks, kui ta vähem hamburgereid sööks (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Ron Sachs/SIPA/Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Valge Maja arsti teatel on USA presidendil Donald Trumpil hea tervis ja ta võiks elada isegi 200-aastaseks kui ta vähem rämpstoitu, sealhulgas hamburgereid sööks.

71-aastasele Trumpile tema presidendi ametiaja esimese arstliku läbivaatuse teinud arst Ronny Jackson kinnitas, et president on nii füüsiliselt kui vaimselt heas vormis, teatab The Guardian.

Valge Maja arst Ronny Jackson
Valge Maja arst Ronny Jackson Foto: Ting Shen/imago/Xinhua/Scanpix

Jacksoni teatel tegi Trump ka keerulise kongnitiivse testi, mille maksimumpuntid on 30 ning Trump  sai selle testi eest maksimumpunktid.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Ting Shen/imago/Xinhua/Scanpix

 «Ta taipas kohe, mis selles testis teha tuleb. Ma alguses loobusin testist, kuid ta oli valmis seda tegema ja tegi hästi. Kui tal oleks vaimse tervise probleem, siis ta ei oleks saanud 30 punkti 30st. Tema psüühikaga on kõik korras,» sõnas arst.

Jackson lisas, et president nõudis kognitiivset testi, kuna meedias kirjutatakse pidevalt, et kas ta vaimse tervisega on ikka kõik korras ja kui ei ole, siis kas ta sobib presidendiametisse.

Ronny Jackson
Ronny Jackson Foto: Ron Sachs - CNP / MEGA/Ron Sachs - CNP / MEGA/Scanpix

Valge Maja teatel kirjutas ajakirjanik Michael Wolff oma hiljuti ilmunud skandaalses raamatus «Fire and Fury», et Trump ei saa normaalne olla nii oma käitumise, suhtumise kui seisukohavõttude tõttu. Trump vastas Twitteris sellele «süüdistusele», et ta on väga stabiilne geenius.

Michael Wolffi raamat «Fire and Fury»
Michael Wolffi raamat «Fire and Fury» Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Möödunud kuul jäi meediale silma, et Iisraelis Jeruusalemmas esinedes läksid Trumpil sõnad suus segamini. Hiljem selgus, et president oli külmetada saanud, ta hääl oli kähe ja Valge Maja teatel ravis Trump end Sudafediga. See ravim aga muutis Trumpi suu kuivaks, mille tõttu tal rääkimisega raskusi oli.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Ron Sachs/SIPA/Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Jacksoni teatel on president Trump 188 sentimeetrit pikk ja kaalub 108 kilogrammi, olles natuke ülekaaluline.

Meditsiiniraporti kohaselt lööb Trumpi süda 68 lööki minutis, ta vererõhk on 122/74. Ta kolesterooli tase on 223, olles keskmisest kõrgem ja kolesterool on presidendi ametiajal tõusnud.

Arsti teatel võtab Trump ravimeid, mille abil ta kolesterooli üritab vähendada. Samuti tarbib ta Propecia nimelist ravimit, et vähendada juuksekadu.

Jackson soovitas Trumpil  5 – 6 kilogrammi kehakaalus kaotada, sest siis oleks presidendi tervis veel parem.

Arsti teatel eelistab Trump teha korrektuuri oma menüüsse, kuid ta ei ole eriti spordilembeline, välja arvatud golf. 

Donald Trump golfiväljakul
Donald Trump golfiväljakul Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles