Lauljanna Dolores O’Riordani keeruline elu: seksuaalne ärakasutamine, narko- ja alkoprobleemid ning enesetapukatsed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Iirlannast lauljanna Dolores O’ Riordan, kes sai 1990. aastatel tuntuks koos ansambliga The Cranberries, suri ootamatult 46-aastasena.

O’Riordan, kes alustas laulmisega juba viieaastasena, ei varjanud, et teda kasutati lapsena seksuaalselt ära, tal oli vaimse tervise probleeme, depressioon ja bipolaarne häire ning ta üritas mitmel korral endalt elu võtta, teatab msn.com. 

Dolores O’ Riordan sündis 6. septmebril 1971 Terence ja Eileen O’ Riordani perre, olles seitsmest lapsest kõige noorem. Ta kasvas üles Iirimaal Limerickis.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Twitter.com

O’Riordan avalikustas LIFE Magazine’ile 2013. aastal antud intervjuus, et ta oli vaid kaheksa-aastane kui sugulane teda seksuaalselt ära kasutama hakkas.

Rokkari sõnul aitas tal emaks saamine üle mitmetest probleemidest, muutes ta elu paremaks.

«Lapsed aitasid mul üle saada lapsepõlve traumadest ja aitasid vaimsele taastumisele väga palju kaasa,» teatas lauljanna.

2011. aastal tabas lauljannat löök, kuna siis suri ta isa Terence, kellesse ta oli kiindunud ja kes teda alati toetas.

«Tunnen, et isa jälgib mind ka teispoolsusest. Ta üritab minuga kontakti luua ja mind kaitsta,» sõnas staar möödunud aastal.

O’Riordanit tabas veel üks saatuselöök  2014, kui ta 20 aasta pikkune abielu ansambli Duran Duran endise tuurimänedžeri Don Burtoniga purunes. Nende lahkuminek tuli ilmsiks pärast seda, kui lauljanna USAst Iirimaale lennul kaklusse sattus ja selle tõttu arreteeriti.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: wikipedia.org

Pärast seda intsidenti teatas staari ema Eileen O’ Riordan, et ta tütar on psühhiaatrite hoole all.

«Võimalik, et mu ema külastas mind, kuid ma ei mäleta seda. Keerasin end teki sisse ja tõmbasin teki ka üle pea, tahtsin olla nagu kilpkonn. Palvetasin ja mediteerisin, sest mul oli närvivapustus ja mul oli külm,» sõnas lauljanna.

2013. aastal üritas Dolores O’ Riordan teha narkootikumide abil enesetappu, kuid ta sai aru, et ta lapsed vajavad teda. Lähedaste andmetel tahtis ta pärast bipolaarse häire diagnoosimist end mitmel korral tappa.

The Cranberries solistil oli ka alkoholiprobleem.

«Mõnikord ei suutnud ma end pudelist eemale hoida ja järgmisel hommikul tundus kõik kohutav. Joomine tekitas halbu mälestusi, ma ei saanud kontrollida. Olin surnud ringis, millest väljumine oli raske, sest halb tuju pani mind pudeli järele haarama. Ütlesin endale, et vajan enne magamaminekut lonksu, kuid ühest lonksust sai mitu. Kuid ma sain sõltuvusest võitu,» lausus lauljanna mõned aastatd tagasi.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Dolores Mary Eileen O'Riordan (6. september 1971 Limerick – 15. jaanuar 2018 London) oli Iiri muusik ja laulja-sõnadekirjutaja.

Ta juhtis 13 aastat ansamblit The Cranberries kuni laialiminekuni 2003. aastal ja uuesti alates taasühinemisest 2009. aastal.

Dolores O’Riordan ja ta mees Don Burton abiellusid 18. juulil 1994. Neil on kolm last. Nad elasid Iirimaal Limerickis ja Dublinis, kuid alates 2009. aastast Kanadas.

2013. aastal kolis O’Riordan Iirimaale tagasi, lauljanna ja ta mees lahutasid 2014.  

Dolores O’ Riordan oli eile, 15. jaanuaril Londonis lindistamas, ta leiti hotellitoast surnuna, kuid surma põhjus ei ole veel teada.

O’Riordanit mälestavad paljud iirlased, kaasa arvatud Iirimaa president Michael Higgins ja teiste riikide muusikasõbrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles