Riietefirmat süüdistatakse beebide seksobjektideks muutmises

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika jalgpalli meeskonna Dallas Cowboysi kisakooritüdruk kandmas mikrominipükse.
Ameerika jalgpalli meeskonna Dallas Cowboysi kisakooritüdruk kandmas mikrominipükse. Foto: Wikimedia Commons

Murelik ostja jagas iiri riietefirma Primarki toodetud mikrominipükse, mis on mõeldud kolmekuulistele lastele.

Mikrominipüksid on lühikesed ja kitsad teksad, mis on mõeldud ära katmaks vaid naiste tagumiku ja puusa piirkonna.

23-aastane naine märkas neid pükse kui ta läks Bristolis, Inglismaal ühte poodi sõbranna lapsele midagi ostma. Kui ta neid teksaseid riiulil nägi, siis ei suutnud ta uskuda, et selline asi võimalik on.

«Ma lihtsalt seisatasin ja mõtlesin, et see ei saa tõsi olla - need väikesed teksased muudavad beebid tahtlikult seksobjektideks ja see on rõve. Uudistes räägitakse niigi, kuidas lapsi ja väikeseid tüdrukuid seksuaalselt ahistatakse, ning beebide seksobjektideks muutmine teeb olukorra veel hullemaks,» sõnas anonüümseks jääda sooviv naine «Bristol Postile».

Sildil on selgelt näha, et püksid on mõeldud kuni kolmekuulistele lastele.
Sildil on selgelt näha, et püksid on mõeldud kuni kolmekuulistele lastele. Foto: swns.com

Naine tegi pükstest pildi ja postitas selle SnapChati, mille järel paljud inimesed jagasid naise pahameelt.

«Ma nägin, kuidas üks teine naine ka neid pükste vaatas ja ma sain aru, et ka tema tunneb nende osas vastiksut,» ütles püksid avastanud ostleja.

Kuigi naine ei ole Primarki osas veel ametlikku kaebust esitanud, siis plaanib ta seda varsti teha.

Aga ometi ei ole kõik nõus väitega, et need püksid muudavad beebid seksobjektideks.

Emma Moorhouse kirjutas Twitteris: «See naine, kes arvab, et Primarki teksad muudavad beebid seksobjektideks, peab lõpetama arvamise, et beebid on seksikad. Lastes lastel enda süütus säilitada tähendab, et neil tuleb lasta kanda riideid ilma nendele hinnangut andmata. Kas lapsed, kes suviti pargis mähkmete väel ringi jooksevad, kas nemad on ka muudetud seksobjektideks?»

Primarki esindaja aga ütleb, et tegu ei ole mikrominipükstega, vaid, nagu silt nendel ütleb, beebidele mõeldud lühikeste pükstena, mis on ea kohased ja mille saab üle mähkmete tõmmata. Esindaja sõnul on kõik nende tooted vastavuses Suurbritannia seadusele ning tekstiilikaupade tootmise reeglitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles