Kuula: glamuursel bändil Hõbeniit ilmus uus singel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Hõbeniit
Ansambel Hõbeniit Foto: Hõbeniit

Glamrocki viljelev salapärane Eesti ansambel Hõbeniit andis välja oma esimese singli «Helgi». Vaid lühikest aega tegutsenud ansambel on mõjutatud Rootsi heast elust, säravatest suure lava kostüümidest ning kaunitest töökatest õmblejannadest. 


Esimene kokkupuude eestikeelse muusikaga tuli vendadel Strømssonidel 1988 aastal Bammarboda rannas hullates ning juhuslikult rannast leitud kassetti kuulates.


Sellest saigi alguse ansambel Hõbeniit, koosseisus: Esben Strømsson - vokaal, Axel Strømsson - kitarr, Ørjen Strømsson - bass ning Hansel Strømsson - trummid.


Aastal 2010 kevadel naasid kadunud pojad Eestisse. Aeg kodumaa pinnal on möödunud inspiratsiooni ammutades ning selle kauni maa ja inimestega tutvudes. Esimene päris oma lugu sündis õmblustöökojas uusi esinemiskostüüme mõõdistamas käies.

«Avastasime üllatusega, et kõige kaunimad naisterahvad viibivad just õmblussalongides,» rääkis Esben. «Lisaks inspiratsioonile külvasid nad meid üle erinevate uute ja seninägematute ideedega.»

Kuula lugu siit.

Hõbeniidi sünnipäevakontsert toimub 4. Juunil Tallinnas, klubis Tapper, kuhu on kutsutud esinema erinevad kaunikõlalised muusikakollektiivid ning lavalt ei puudu ka tõelised Eesti rocki-korüfeed.

Find more artists like Hõbeniit at Myspace Music

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles