Michelle Williamsi teatel annab Mark Wahlberg lisavõetete tasu seksuaalse ahistamise vastasele liikumisele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Williams
Michelle Williams Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Režissöör Ridley Scott vahetas pärast Kevin Spacey ümber lahvatanud ahistamiskandaali ta filmis «All the Money in the World» (Kogu maailma raha) Christopher Plummeri vastu ja selle tõttu tuli osa võtteid uuesti teha.

Möödunud nädalal teatasid mitmed väljaanded, et 46-aastane Mark Wahlberg sai lisavõtete eest 1,5 miljonit dollarit, samas 37-aastane Michelle Williams vaid 1000 dollarit, teatatb The Guardian.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: Tonia Atwell/246paps / MEGA/Tonia Atwell/246paps / MEGA/Scanpix
Michelle Williams
Michelle Williams Foto: KGC-125/GoffPhotos.com/Scanpix

Williams avalikustas, et meedial ei ole põhjust Wahlbergi kritiseerida, kuna ta kaasstaar annab lisatasu, mida on 1,5 miljonit dollarit, ahistamisvastasele Time’s Up liikumisele.

Wahlberg kinnitas möödunud laupäeval, et ta annab lisavõtete raha heategevuseks, tehes seda solidaarsusest Williamsiga.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: Shanice King/246paps / MEGA/Shanice King/246paps / MEGA/Scanpix

Scott sõnas pärast lisavõtteid, et kõik näitlejad tegid need võtted tasuta, kuid siis ilmnes, et Wahlberg sai lisatasu, kuna tema algses lepingus ei olnud lisavõtete punkti sees. Samas oli see punkt Williamsi lepingus.

Wahlbergi ümber lahvatas skandaal, millega seoses kommenteeriti, et Hollywoodi meesnäitlejad teenivad ikka rohkem kui naisnäitlejad ning palgalõhe ei ole kuhugi kadunud.

Wahlbergi ja Williamsi mitmed kolleegid kirjutasid sotsiaalmeedias, et meeste šovinism jätkub ka 21. sajandil.

Mitmed režissöörid, kaasa arvatud Ridley Scott, loobusid Spaceyst, kuna näitleja Anthony Rapp ja veel mitmed teised süüdistasid Spaceyt aastatetaguses seksuaalses ahistamises. Spacey vastas, et ta ei mäleta, mis juhtus üle 30 aasta tagasi, kuid kui ta kedagi on solvanud, siis ta vabandab.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Majandusväljaande Forbes andmetel teenis Wahlberg 2017. aastal Hollywoodi meesnäitlejatest kõige rohkem. Williams on aga üks neist näitlejannadest, kes käivitas liikumise Time’ s Up, mille abil võidetakse seksuaalse ahistamise vastu filmitööstuses.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

Williamsi sõnul astus Wahlberg õige sammu, kui annetas oma lisatulu seksuaalse ahistamise vastasele liikumisele ja talendiagentuurile William Morris Endeavour (WME).

Esindaja teatel annab Wahlberg Time’ s Up liikumisele veel 500 000 dollarit.

«Time’s Up ei ole ainult mina, vaid kõik minu kolleegid, kes seda liikumist toetavad. Nii naised kui mehed, kes samuti on valmis aitama. Minu nägemuses on maailm, kus ollakse võrdsed, keegi ei pea midagi ohvriks tooma  ja kõik panustavad võrdselt. Toetame kõiki, kes on varem ahistamise ohvriks langenud,» lausus Williams.

Michelle Williams
Michelle Williams Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

«All the Money in the World» põhineb tõsielulisel juhtumil. Briti-USA miljardäri Jean Paul Getty lapselaps John Paul Getty röövitakse Roomas ja tema eest nõutakse 17 miljonit dollarit. Pere maksis 16-aastase poisi eest lõpuks pärast röövijatega peetud läbirääkimisi 2,2 miljonit dollarit. 

Kaader filmist «All the Money in the World». Pildil miljardär Jean Paul Getty rollis Christopher Plummer, ta poja rollis Andrew Buchan, ta minia rollis Michelle Williams ja lapselapse rollis Charlie Shotwell
Kaader filmist «All the Money in the World». Pildil miljardär Jean Paul Getty rollis Christopher Plummer, ta poja rollis Andrew Buchan, ta minia rollis Michelle Williams ja lapselapse rollis Charlie Shotwell Foto: CAP/FB/Supplied by Capital Pictures/Scanpix
Michelle Williams filmis «All the Money in the World»
 
Michelle Williams filmis «All the Money in the World»  Foto: LILO/SIPA/LILO/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles