Rassismi vastased aktivistid korraldasid H&Mi kauplustes mässu (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&Mi särgiskandaal jätkub
H&Mi särgiskandaal jätkub Foto: Kuvatõmmis/Youtube

H&Mi kauplusteketil algasid mustad päevad seoses särgiskandaaliga, mille järgmiseks etapiks sai konkreetsete poodide rünnak, vahendab News.com

Kiirmoekett H&M pidi rüüstamiste tõttu sulgema mitu kauplust. Klientide mäss rõivakauplustes sai alguse ühest moefotost, millel mustanahaline lapsmodell reklaamis dressipluusi kirjaga «Terve džungli lahedaim ahv».

Meedias kujutatakse sündmust nime all: särgiskandaal. H&Mi kaupluste rünnak oli  etteplaneeritud mäss. Mässajad lõhkusid ja laamendasid, muuseas oli kuulda ka tulistamist. Hiljem selgus, et tule avas hoopis politsei, et vihast rahvamassi ohjeldada. 

Laamendamine ja mäss H&Mi kaupluses
Laamendamine ja mäss H&Mi kaupluses Foto: Richard Sherman

H&Mi esindajad vabandasid juba varem oma mõtlematu reklaamikampaania pärast, milles vaid mõnel tootefotol poseeris mustanahaline modell mitmemõttelise sõnumiga kaunistatud dressipluusis. Sama tootesarja teisi riideid reklaamisid valgenahalised lapsed. H&M eemaldas  pildi oma kanalitest ja loobus muuseas ka konkreetse riideeseme müügist. 

Videot mässajate kogunemisest vaata siit: 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles