Naine võib purjus peaga kunsti hävitamise eest minna eluks ajaks vangi

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindy Lou Layman.
Lindy Lou Layman. Foto: SCANPIX

USAst pärit naist võib oodata eluaegne vanglakaristus, sest teda süüdistatakse kohtingu järel purjus peaga erakunstikogu hävitamises. Tänapäevase kunsti hävitamisest tulenev kahju võib ulatuda üle miljoni dollari.

Texase osariigist Dallase linnast pärit naist süüdistatakse kohaliku tuntud advokaadi erakunstikogu lõhkumises ja hävitamises. Lõhutud kunstimaterjalide hulka kuuluvad ka kaks Andy Warholi maali, kajastab Fox News.

Süüdistatav on 29-aastane Lindy Lou Layman, kes 23. detsembril 2017 end kohtuniku ajal advokaat Tony Buzbeega täis jõi ja mehe majas laamendama hakkas.

Lindy Lou Layman.
Lindy Lou Layman. Foto: Scanpix

Kohalik leht The Houston Chronicles kirjutab, et naise karistuse pikkus oleneb tehtud kahju suurusest. Süüdistuste kohaselt on tegu esimese astme kuriteoga, mille maksimaalne pikkus on eluaegne vanglakaristus.

Süüdistajad ütlevad, et Buzbee oli üürijatele öelnud, et 29-aastane Layman jõi end purju, muutus riiakaks ning lõhkus kaks 20 000 dollarit maksnud skulptuuri ja valas kahele pool miljonit dollarit maksnud Warholi maalile veini peale.

Lindy Lou Layman.
Lindy Lou Layman. Foto: Scanpix

Justin Keiter, kes on Laymani kaitseadvokaat, ütles neljapäeval meediaga suheldes, et tema klient on tore inimene ning et nad ei nõustu härra Buzbee versiooniga juhtunust. Keiter keeldus andmast tema kliendi versiooni sellest, mis juhtus, öeldes, et nad teevad seda kohtus.

Lindy Lou Layman.
Lindy Lou Layman. Foto: Scanpix

Layman on vabaduses pärast 30 000 dollari suuruse kautsjoni maksmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles