Galerii: ja video: Kuldgloobuste gala 2018

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. jaanuaril jagati USAs Los Angeleses Beverly Hillsis 75. korda Hollywwoodi välispressi poolt antavaid filmi- ja teleauhindu Kuldgloobuseid.

Lisaks võitjatele, kelle seas olid Frances McDormand, Gary Oldman, Nicole Kidman, Ewan McGregor ja paljud teised,  oli kohal veel mitmeid tuntud staare.

Frances McDormand
Frances McDormand Foto: Paul Drinkwater/AP/Scanpix
Gary Oldman
Gary Oldman Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix

Punasel vaibal nägi näiteks Sarah Jessica Parkerit, Paris Hiltonit, Michelle Pfifferit, Kate Hudsonit, Salma Hayekit, Emma Stone'i, Gillian Andersoni, Steve Carrelli, Angeline Jolied, Dakota Johnsonit, Kevin Baconit, Justin Timberlake’i, Chris Hemsworthi, Alicia Vikanderi, Anne Heche’i, endist iluvõimlejat Nadia Comanecit, Maggie Gyllenhaali, Helen Mirrenit ja paljusid teisi.  Mitmed neist kandsid märki «Time’s Up», mis on seksuaalse ahistamise vastase liikumise tunnus.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX
Kevin Bacon
Kevin Bacon Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Alicia Vikander
Alicia Vikander Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix

Näha oli ka «Troonide mängu» näitlejaid Emilia Clarke’i ja Kit Haringtoni.

Emilia Clarke ja Kit Harington
Emilia Clarke ja Kit Harington Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

Galal oli domineerivaks teemaks seksuaalse ahistamise vastane liikumine #MeToo ning mitmed staarid võtsid sel teemal sõna.

Enamik naisi kandis musta värvi kleiti või kostüümi, et avaldada toetust seksuaalse ahistamise all kannatanutele, samas oli ka neid tuntud nägusid, kes seda eirasid, kandes näiteks punast või kuldset kleiti.

Musta kleidi reeglit eirasid näiteks näitlejanna Blanca Blanco, sakslannast modell Barbara Meier ja Hollywoodi välispressi president Meher Tatna. Sotsiaalmeedias kritiseeriti neid, et need naised vist lasevad nii ennast kui teisi hea meelega ahistada.

Blanca Blanco
Blanca Blanco Foto: Richard Shotwell/AP/Scanpix
Hollywoodi välispressi assotsiatsiooni juht Meher Tatna
Hollywoodi välispressi assotsiatsiooni juht Meher Tatna Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Kõnega paistis silma õhtujuht Seth Meyers, kes viskas oodatult nalja seksuaalse ahistamise teemal.

Oma sõna ütlesid sekka veel mitmed, kuid kõige mõjuvamad kõned olid Oprah Winfreyl, Francis McDormandil ja Nicole Kidmanil.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Pärast Winfrey kõne hakati spekuleerima, kas tuntud saatejuht plaanib 2020. aasta USA presidendivalimistel kandideerida, kuna ta kõnest võis midagi sellist välja lugeda.

Parimaks filmiks tunnistati «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», parima naispeaosalise Kuldgloobus läks selles filmis mängivale Frances McDormandile ja parimaks meespeaosatäitjaks kuulutati Gary Oldman filmis «Darkest Hour», kus ta kehastab Teise maailmasõjaaegset Briti peaministrit Winston Churchilli.

Filmi «Darkest Hour» reklaam
Filmi «Darkest Hour» reklaam Foto: wikipedia.org

Kuldgloobused peaksid näitama, millised filmid võivad ka Oscarite jagamisel edukad olla. Oscarite gala leiab aset 4. märtsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles