Video: 101-aastane Kirk Douglas võeti Kuldgloobuse galal vastu ovatsioonide saatel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtul Los Angeleses toimunud 75. Kuldgloobuse galal viibis ka Hollywoodi elav legend Kirk Douglas, kes tähistas eelmisel aastal oma 101. sünnipäeva. 

Kuldgloobuse punase vaiba gala vanim külaline Kirk Douglas saabus lavale koos minia ja Hollywoodi näitlejanna Catherine Zeta-Jonesiga ovatsioonide saatel. Veteranide filmikunstnik Kirk Douglasit sai austuse tema pika karjääri eest pühapäeva õhtupoolikul, kui saabus lavale koos Hollywoodi näitlejanna ja minia, Catherine Zeta-Jones´iga. 
101-aastase Kirt´i näitlejast poja Michael Douglase abikaasa Catherine avaldas austust filmilegendile enda kõnes. 
«1991. aastal tunnustas Ameerika stsenaristide gild Hollywoodi elavat legendi Kirki tema rolli eest lõpu tegemises Hollywoodi mustale nimekirjale,» meenutas Zeta-Jones. 

«Musta nimekirja olid kantud meelelahutusvaldkonnas tegutsejad, keda kahtlustati sidemetes kommunistidega ning kes seetõttu ei saanud Hollywoodis tööd. Näitlejanna tuletas publikule meelde, kuidas Kirk palkas 1960. aastal Stanley Kubrick´u filmi «Spartacus» stenaristiks Dalton Trumbo ning nõudis, et tema nimi tiitrites ikka sees oleks. 

Kirk Douglase sünninimi oli Issur Danielovitch. Ta on valgevene päritolu juut, kelle vanemad olid kolinud Gomelist, Valgevenest Ameerikasse 1912. aastal. Tema perekond muutis nime juba varem Ameerikasse emigreerunud isa venna eeskujul Demskyks ja nii ta kasvas üles kui Izzy Demsky. Ta oli peres ainus poiss ja tal oli kuus õde. Ametlikult muutis ta oma nime Kirk Douglaseks enne II maailmasõda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles