Suri Prantsuse poptäht France Gall

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor ja sulnis poptäht France Gall aastal 1968
Noor ja sulnis poptäht France Gall aastal 1968 Foto: InSight media

Meie seast lahkus armastatud Prantsuse poplaulja France Gall, kirjutab leFigaro

Popmuusika maailm on kaotanud taas ühe oma ikoonilisema tähe. Täna suri 70-aastane Prantsuse poplaulja France Gall vähki. France Gall oli kuuekümnedatel üks kuumimaid naislauljaid maailmas. 17-aastane sulnis blondiin võlus kõiki oma lapselikult käreda tämbri ja ujeda olekuga. Lauluga «Poupée de cire, poupée de son» võitis ta 1965. aastal Luksembrugi esindades Eurovisiooni lauluvõistluse.

Muuseas oli Galli eurolaulu autoriks palavalt armastatud Prantsuse muusik Serge Gainsbourg. France Gall oli Serge Gainsbourgi esimene lapsnaisest muusa enne Birgitte Bardot ja teisi lummavaid kaunitare. Gainsbourg, kes nägi Gallis oma Lolitat, kirjutas naisele mitmeid kelmikaid erootilise sisuga pophitte.

Noor France Gall oli toona ise nii naiivne, et ei mõistnudki, kuidas kuulates lihtsaid poplaule pulgakommidest võib mõni rikutuma mõtlemisega kuulaja kujutada ette hoopis muud. Väidetavalt distantseeris laulja end hiljem nende nendest kahemõttelistest Gainsbourgi loodud laulukestest. 

Kuid hirvesilmse France Galli sädelev lauljakarjäär jätkus hoogsalt ka seitsme- ja kaheksakümnendatel. Galli uus kallim ja abikaasa oli muusik Michel Berger, kes kirjutas talle jälle mitmeid hitte. Veel 1988 võlus naine popimaailma hitiga «Ella Elle L'a». Peale oma abikaasa kaotust ja tütre Pauline surma, hakkas Gall vältima avalikke esinemisi ja tähelepanu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles