Räppar Abraham: mina ei teinud esimest lööki. Arop vastu: liiga vähe said

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abraham ja Arop
Abraham ja Arop Foto: Madis Sinivee/Kuvatõmmis

Eile avalikuks tulnud 30. Detsembril Club Hollywoodis toimunud kaklus kahe räppari, Abrahami ja Uku Aropi vahel on saanud palju meediakajastust. Nagu selliste teemade puhul ikka on mõlemal poolel eriarvamused sellest, mis juhtus. See on ka ju mõistetav, sest tegu on kriminaalse juhtumiga.

Räppar Abraham
Räppar Abraham Foto: Promopilt

Elu24-l õnnestus esimesena tabada Lennart Lundve ehk Abraham, kelle käest ka sündmuste kohta aru küsiti. Samasugused küsimused on esitatud ka Uku Aropile, kes praegusel juhul veel vastanud ei ole. Kui ta seda aga teeb, saab ta enda versiooni kajastamiseks samasuguse platvormi.

Abraham rääkis, et konflikt algas selles, et teda löödi. See on vastupidine väide sellele, millest kirjutas Publik, kus Uku Aropi mänedžer või vend olid need, keda rünnati. «Kirjutasin täna (eile –toim.) Abrahami Facebooki lehele ka omapoolsed kommentaarid Publikus välja toodud valeväidete kohta, mida tõestab ka nt klubi kaamera videosalvestus. Kordan üle – mina ei teinud esimest lööki. Mina olin baarileti ääres üksinda, kui minu ümber tulid ründajad mitmekesi. Minu püüdlusele sõbralikult small talki teha ja isegi kätt suruda vastati vaid ülbitsuste ja mühatustega. Mitte vastupidi. See on tobe, et viie aasta tagune «pseudobiif» on mõnel inimesel pärast nii paljusid aastaid ikka hinges. Minu hinges see ei ole,» ütles end ka juudi printsiks kutsuv mees.

Abraham ütleb, et tema on selles kakluses kannataja pool, aga mitte ainult. «Mina olen kannataja, õnneks küll ainult kergete vigastustega, mis on kõik üles pildistatud ja politsei käes. Muidugi ka Hollywood, kuna nende vara läks katki. Peokorraldajad peavad ise hindama, kas see vahejuhtum neile kahju tekitas või mitte,» rääkis ta.

Kuna terve see kaklus kahe räppari vahel toimus heategevusliku ürituse raames, kus üheskoos Sipelga14 ja Abrahamiga kogutakse asendus- ja lastekodude lastele raha, leiab Abraham, et kõikidel asjaosalistel peaks olema piinlik, kui sellise asja tõttu võetakse tähelepanu ära õilsalt eesmärgilt.  «Kuidas kellelegi. On ju piinlik, et heategevuslikul üritusel hakatakse käsi käiku laskma? Samas igal pool peaks sellise käitumise pärast piinlik olema. Loodan, et see intsident ei võtnud liigset tähelepanu peo heategevuslikelt tegevustelt.»

Viimaks sõnab räppa, et tema ei ole vägivaldne inimene. « Minu asi ei ole selgitada seda, miks keegi mind ründab. Ma ei ole selline inimene, kes teistele kätega kallale läheks, seega ei oska ka nende inimestega suhestuda. Mina lahendan asju sõnadega, noh nagu me räpparid ikka peaks,» ütles ta.  

Uku Arop ehk Suur Papa.
Uku Arop ehk Suur Papa. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Uku Arop räägib juhtunust natuke teistsugust juttu. Tema arvates on ka peokorraldajad need, kes peavad osa vastutust kaklusest enda peale võtma, sest nad olid teadlikud räpparite omavahelisest kismast ning võib-olla sellepärast nad ka esinema kutsuti. «Lootuses, et Abraham on aastate taguse sõnasõja kaotusest üle saanud, ei tundud ma ennast ebameeldivalt. Abraham ise oli öelnud korraldajale, et ta teeb oma live-i ja lahkub koheselt klubist. Kuid seda ta ei teinud ning siiski jäi koos oma seltskonnaga VIP-alale jooma. See selgitab, miks selline esinejate nimekiri üleüldse oli. Lootuses 5-aasta tagust sõnasõda piletite müügitulu kasvatamiseks ära kasutada oli juba alguses korraldajate poolne viga,» rääkis Arop.

Siis läks Arop konkreetsemaks ja hakkas rääkima sellest, kuidas tema arvates kaklus kulges. «Abrahami teretades nähvas ta mulle esimese asjana, et ma vastaks talle koheselt, mis oli mehe nimi, kes 5 aastat tagasi väitis, et Abrahami tehtud lugu oli mulle mõeldud. Jäin talle vastuse võlgu, kuna ma ei soovinudki suhelda. Abrahami ebameeldiva käitumis- ja kõnemaneeri tõttu ütlesin talle korduvalt, et viimane oma juba jauramiseks muutunud solvamise lõpetaks. Abraham hakkas jätkuvalt bravuursemalt mind ja teisi, sh minu tumedanahalist manageri Kristinat, solvama. Hiljem ka mu elukaaslasele vihjates «Kus mu naine on? », küsimusega, mis mind ärritas veelgi,» rääkis Arop Abrahami poolt mainimata jäetud osa.

Arop jätkas: «Abraham liikus oma seltskonna juurde, kes teda rahustada üritas, kuid natukese aja pärast liikus Abraham minust mööda ja juba baarileti taha, kus naisbaarmen teda korduvalt üritas ära ajada, kuna ala oli mõeldud vaid töötajatele. Abraham ei allunud naise korraldustele, mille peale minu vend liikus Abrahami kõrvale ja käskis tal sealt ära minna. Abraham hakkas vaid veelgi provotseerivamalt ka teistele külalistele nähvama ja selle käigus lõi ta mu venda jalaga mille peale mu vend talle samaga vastas.»

Arop ei ole aga Abrahami süüdistamist lõpetanud. «Seega Abraham jättis tahtlikult omapoolsetest ütlustest välja kolme erineva naise solvamise, lisaks minu ja teiste kaaskülastajate provotseerimise, oma kaaskonna ning aumehe julguse tunnistada, et ta pruukis liialt palju suud, mille eest teda hiljem ka löödi. Ja Eesti inimestele ütlen seda, et kui selline käitumine vabastab intrigandi kohustusest oma sõnade eest vastutada ja päädib minu ja mu venna kriminaalsüüdistusega - siis teatan kahetsusega, et liiga vähe said.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles