Perekonnaseisuameti statistika: noorim ema oli 16 ja vanim isa 75 (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna perekonnaseisuamet.
Tallinna perekonnaseisuamet. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna perekonnaseisuamet sõlmis eelmisel aastal 2465 abielu, registreeris ühe kolmikute sünni ning abielludes võtsid nii mõnedki mehed naise perekonnanime. Vaata perekonnaseisuameti möödunud aasta põnevat statistikat.

Kõikidest sõlmitud abieludest, kokku 2465-st paarist, sõlmiti neid kõige enam augustis. Vanim abiellunud mees oli möödunud aastal 81-aastane ja vanim naine 78-aastane.

Eestis on alaealisena abielludes vaja selleks vanemate luba. Eelmisel aastal soovis 17-aastasena abielu sõlmida kaks neidu ja üks noormees. Kõikidest eelmisel aastal abielu sõlminud naistest otsustasid 1961 olla vanamoelised ning võtta mehe perekonnanime. Aga oli 47 meest, kes otsustasid teha väga progressiivse lükke ning otsustasid endale võtta naise perekonnanime. 

Mis tuleb traditsiooniliselt pärast abielu? Lapsed, loomulikult. Eelmisel aastal registreeriti kokku 5101 lapse sünd, mis on kahjuks 158 võtta vähem kui 2016. aastal. Kõikidest sündinutest olid 2695 poisid ja 2406 tüdrukud. Nendest oli kaksikuid küllaltki märkimisväärsed 87 paari ning kolmikuid oli üks. 

Noorim ema oli möödunud aastal vaid 16-aastane, kuid vanim ema juba 49-aastane. Kui esimese puhul oli tegi esmakordselt emaks saanuna, siis ei tahaks uskuda, et 49-aastane naine alles sellises vanuses esimest korda emaks sai. Kuigi meeste puhul oli noorim isa 18-aastane, siis vanim isa oli juba korralikus vanaisa vanuses: vanim isa oli eelmisel aastal 75-aastane.

Noorim ema oli eelmisel aastal 16-aastane. Pilt on illustratiivne.
Noorim ema oli eelmisel aastal 16-aastane. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Nii populaarsemate poiste kui tüdrukute seas oli palju vene nimesid. Popimateks tüdrukute nimedeks olid Sofia, Maria, Olivia, Alisa, Eva ja Polina. Popid poiste nimed olid Robert, Oliver, Nikita, Artjom, Mark ja Aleksandr.

Oliver oli eelmisel aastal üks populaarsemaid poisinimesid. Pildil Oliver Kõvask.
Oliver oli eelmisel aastal üks populaarsemaid poisinimesid. Pildil Oliver Kõvask. Foto: Youtube

Eestis sõlmiti eelmisel aastal ka väga mitmeidki abielusid välisriigi kodanikega, tegelikult kokku lausa 43-st erinevast riigist. Kõige rohkem tüürisid abieluranda venelasi, kellele järgnesid ukrainlased, valgevenelased, lätlased, britid, austraallased, soomlased, sakslased ja nii mõnedki teised. Viimase viie aasta Tallinna perekonnaseisuameti statistika põhjal on enda abielu registreerinud 88 erineva riigi kodanikud.

Abielu tähtpäevadest tähistati 2017. aastal neljal korral kuldpulma (50 aastat abielu) ja kahel korral hõbepulma (25 aastat abielu).

Mis tuleb pärast abielu ja lapsi? Järgmine loogiline samm on lahutus. Neid registreeriti eelmisel aastal 1201.

Ja viimasena tuleb surm. Eelmisel aastal registreeriti 4710 inimese surm, mis on 169 rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles