Boris Beckeri poeg annab kohtusse poliitiku, kes nimetas teda «väikeseks poolneegriks» (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noah Becker
Noah Becker Foto: Jens Kalaene/AP/Scanpix

Saksamaa kunagise tennisestaari Boris Beckeri poeg Noah Becker kaebab kohtusse poliitiku, kes kasutas tema kohta rassistlikku väljendit «väike poolneeger».

23-aastase muusiku Noah Beckeri ema Barbara Becker on segavereline, vanaisa Harlan Ross Feltus on tumedanahaline ameeriklane ja vanaema Ursula Feltus heledanahaline sakslanna, edastab The Independent.

Barbara Becker
Barbara Becker Foto: wikipedia.org
Noah Becker
Noah Becker Foto: Jens Kalaene/AP/Scanpix

Nii Harlan Ross Feltuse kui Noah Beckeri arvates on Berliin rassistlikum linn kui seda on London või Pariis.

Saksa paremäärmuslik poliitik Jens Maier kasutas Noah Beckeri kohta rassistlikku solvangut sotsiaalmeediakirjutises, mille ta pärast skandaali puhkemist kustutas.

«Mulle tundub, et sellele poolneegrile ei pöörata piisavalt tähelepanu ja selle tõttu käitub ta ülbelt,» kirjutas poliitik.

Maier selgitas, et tegelikult kirjutas sellise tviidi tema meeskonnaliige, mitte tema ja seega ei ole tema vastutav.

Beckerite perekonna advokaat Christian-Oliver Moser kinnitas meediale, et Noah Becker astus poliitiku kohtusse andmiseks samme.

Boris Becker ja ta poeg Noah Becker
Boris Becker ja ta poeg Noah Becker Foto: THOMAS SCHULZE/AFP/Scanpix

«Poliitik Jens Meieri tviit oli rassistlik, mille tõttu tuli astuda tsiviil- ja kriminaalseadustikku silmas pidades vajalikke samme,» lausus advokaat.

Meieri partei Alternatiiv Saksamaale (saksa keeles Alternative für Deutschland, lühendatult AfD) teatas, et poliitik kahetseb sellist tviiti ja kavatseb Noah Beckeri ees vabandada.

Boris Franz Becker (sündinud 22. novembril 1967 Leimenis) on endine Saksamaa tennisist, kes võitis aastatel 1985–1996 meeste üksikmängus kuus suure slämmi turniiri ning meeste paarismängu kuldmedali Barcelona olümpiamängudel.

Ta esimene abikaasa oli moekunstnik Barbara Feltus, kellega tal on kaks poega, 18. jaanuaril 1994 sündinud Noah Gabriel ja 4. septembril 199 sündinud Elias Balthasar.

Beckeril on venelannast modelli Angela Jermakovaga tütar Anna, kes sündis 22. märtsil 2000.

Beckeri teine naine on hollandlannast modell Sharlely Kressenberg, paar abiellus 12. juunil 2009 Šveitsis St. Moritzis. Nende poeg Amadeus Benedict Edley Luis Becker sündis 2010. aasta Londonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles