Vladimir Putin on apostel Pauluse reinkarnatsioon?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa naissekt jumaldab peaminister Vladimir Putinit nagu pühakut.

Sekti kuulujate sõnul on Putin apostel Pauluse reinkarnatsioon, edastab The Telegraph.

Pealinnast Moskvast 250 kilomeetri kaugusel kagus Nižni Novgorodis tegutseva sekti kohaselt on Putinil maa peal täita tähtis jumala antud missioon.

«Piibli kohaselt oli apostel Paulus esialgu Rooma poliitik ja sõjaväelane, kes kiusas kristlasi taga. Hiljem sai temast aga kristluse levitaja,» sõnas sekti asutaja, end ema Fotinaks nimetanud naine.

Ta lisas, et kunagi oli Putin KGBs tähtsal kohal ning pani toime ebaõiglasi tegusid.

«Kui ta sai aga Venemaa presidendiks, muutusid ka tema hoiakud. Temasse sigines pühadust. Ta muutus pühakuks, kes oma jüngreid õiges suunas juhatab. Tal on raske missioon, kuid ta teab oma eesmärki,» lausus venelanna.

Naissekti kuuluvad naised riietuvad sama tagasihoidlikult nagu nunnad ning palvetavad iga päev Putinit kujutava maali ees.

Sektis ei laulda mitte vene õigeusukiriku laule, vaid patriootlikke laule, millest osa pärineb Nõukogude Liidu ajast.

Sekti kuulujad on karmil taimetoidudieedil, süües näiteks porgandeid, kapsaid, herneid ja kaalikaid.

Nižni Novgorodi õigeusukiriku preester, isa Aleksei sõnul on selle naistesekti puhul tegemist diletantidega.

«Ema Fotina, kodanikunimega Svetlana Frolova õpetus koosneb õigeusu, katoliikluse, budismi, poliitika ja nõiakunsti segust. Samas ei saa teda hukka mõista, kuna ta usub sellesse, mida teeb,» lausus püha isa.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov sõnul on sellise sekti olemasolu üllatav.

«See religioosne rühmitus on Venemaal esimene selline. Kuid samas on see üllatav, et nad on võtnud oma kummardamisobjektiks peaministri. Tahaks neid hoiatada – valeiidolite kummardamine võib ka kahju tuua,» lausus pressiesindaja.

Apostel Paulus ehk püha Paulus (umbes 3 pKr – 67 pKr) oli üks esimesi aktiivseid kristluse levitajaid, tõlgendajaid ja organiseerijaid.

Uues testamendis kirjeldatakse Paulust kui kreeka juuti ja Rooma kodanikku Tarsosest (tänapäeval Tarsus Türgis). Ta oli ägeda kristlaste tagakiusaja enne kui pöördus kristlusse.

Ehkki Paulus polnud kunagi Jeesusega kohtunud, sai temast üks mõjukamaid Jeesuse sõnumi tõlgendajaid.

Uude testamenti on koondatud 13 Pauluse kirja (epistlit), kus autor esitab oma seisukohti ja vaateid, jagab nõuandeid kogudustele ning annab kristlusele tõlgendusi.

Muu hulgas veenab Paulus, et Jumal pole ainult juutide, vaid kõigi inimeste jumal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles