Poliitikule ei meeldinud vigast eesti keelt rääkinud ETV saatejuht (22)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaaldemokraatlik erakonna poliitik Jaak Allikut pahandas ETV otsesaadet koos Margus Saarega juhtinud vene näitleja Nikolai Bentsler vigane eesti keele oskus. 

Poliitik kirjutas enda Facebooki lehel:

«Vabaduse väljakul juhib kogu päeva ETV otsesaadet koos Margus Saarega hea vene näitleja Nikolai Bentsler. Ta teeb seda aktsendiga eesti keeles, luges praegu kõik küsimused Kelli Sildarule paberilt maha ja ütles lõpuks selle kohta, et Kelli jala vigastas ning olümpiale minna ei saa "väga lahe". Mida ETV juhtkond sellega tõestada tahab: et meil on venelasi, kes eesti keeles rääkida oskavad? Seda me teame niigi. Asja ainus positiivne mõte oleks olnud selles, kui Bentsler oleks päeva juhtinud vene keeles, et ka eestis elav venekeelne vaataja ETV lainele kutsuda (PBK lainelt). Aga seda ETV juhtkond millegipärast ei julgenud.»

Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Videokaader

Sellise kommentaariga aga ei olnud rahul postituse kommenteerijad. Neid ei seganud mitte see, et ETV Bentsleril saadet juhtida laskis, vaid Alliku arvamus, et Bentsler oleks pidanud vene keeles rääkima. Põhiline argument oli ikkagi see, et Eesti riigikeeleks on ikkagi eesti keel ning ETV tegi hästi, et lasi Bentsleril saates olla.

Mida arvad sellest sina? Kas Eesti ühiskond on omadega nii kaugel, et tugeva aktsendiga rääkijad saavad võimaluse nii teles kui raadios esineda?

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles