Suri raadioajakirjanik Helve Võsamäe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helve Võsamäe
Helve Võsamäe Foto: ERR

Aasta lõpp tõi kurva sõnumi. Lahkunud on Eesti Raadio kauaaegne muusikatoimetaja Helve Võsamäe.

Helve Võsamäe (16. I 1938  - 27. XII 2017)

Helve Võsamäe sündis ja kasvas üles Tallinnas ning lõpetas Tartu Ülikooli eesti filoloogina 1961. Samal aastal asus ta tööle Eesti Raadiosse ja jäi raadiomajja kogu eluks, 44 aastaks. Helve alustas kuuldemängude toimetuses, edaspidi töötas kirjade osakonnas ja oli 1973. aastast muusikatoimetaja. Koos abikaasa Edgar Selbergiga toimetas Helve Võsamäe üht kõigi aegade populaarseimat raadiosaadet - «Muusikalist tundi». 1964. aastal alguses saanud mitmekesise muusikavalikuga «Muusikaline tund» oli eetris kolm aastakümmet ja pakkus kuulajatele teadmisi, elamusi ning osalemisrõõmu. Suure populaarsuse saavutasid «Muusikalise tunni» viktoriinid, muusikamängud ja aktiivsete osalejate suvised Eestimaa ekskursioonid, mida mäletatakse siiani. 1971. aasta auditooriumiuuringu andmetel kuulas «Muusikalist tundi» lausa 95 protsenti elanikkonnast.

Aastatel 1996-2005 oli Helve Võsamäe Eesti Raadio arhiivitoimetaja. Eesti Raadio elutööpreemia pälvis ta 1999. aastal.

Helve oli alati uudishimulik ja osavõtlik ning valmis jagama oma rikkalikke kogemusi ja lugusid muusikast, teatrist ja raadiost. Tal oli palju sõpru ja palju plaane ning ta elas loomingulist elu täiel rinnal. Helve lahkus meie hulgast eksootilisel puhkusereisil, paar nädalat enne oma 80. sünnipäeva.

Mäletame Helve Võsamäed kui vahvat inimest ja head kolleegi. Sügav kaastunne Helve lähedastele.

Klassikaraadio toimetus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles