Filmitriloogia «Matrix» tegija avaldas, mida tähendab filmis näidatud roheline koodijada

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matrix roheline koodijada pole muud kui jaapani söögiretsept.
Matrix roheline koodijada pole muud kui jaapani söögiretsept. Foto: Matrix

«Matrixi» filmidest on juba aastaid möödas, aga ulmefilmi kohta avaldatakse erinevaid saladusi siiamaani. Nüüd on üks filmi tegijatest välja öelnud, mida tähendab roheline koodijada, mis avab peategelasele Neole pääsu Matrixi maailma telgitagustesse.

Filmitriloogia juures tootmisdisainerina töötanud Simon Whiteley avaldas, et roheline koodijada pole muud kui kollektsioon jaapanikeelseid sümboleid, mis kannavad nime hiragana, katakana ja kanji. 

Kaader filmist «Matrix», pildil Keanu Reeves
Kaader filmist «Matrix», pildil Keanu Reeves Foto: Kuvatõmmis/Youtube

CNetile antud intervjuus sõnas Whiteley, et ta sai mõtte neid karaktereid kasutada enda jaapanlasest naise kokaraamatust. Ta ütles: «Mulle meeldib kõikidele rääkida, et Matrixi kood pole midagi muud kui jaapani suširetsept. Ilma selle koodita poleks ka Matrixit ennast.»

Aga roheline koodijada pole täielikult suširetsept. Need kohad, mida polnud retseptiga võimalik täita, sinna kohta mõeldi karakterite asetus ise välja. Ehk, kui mõne koha peal ongi jaapani retsept, siis ülejäänu on pudru ja kapsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles