Jaapani vanemad hoidsid näljas tütart väikeses ruumis, kus ta surnuks külmus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamerad Kakimotode maja juures
Turvakaamerad Kakimotode maja juures Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix

Uudisteagentuuri Reuters teatel sulgesid Jaapanis vanemad oma tütre aastateks jahedase väikesesse ruumi, kus tütar nüüd surnuks külmus.

Lääne-Jaapanis asuva Osaka politsei sõnul leidsid nad noore naise surnukeha ning naise vanemad arreteeriti kahtlustatuna tütre tapmises.

Uurimine näitas, et 33-aastasele Airi Kakimotole tõi surma nii jahedus kui näljutamine, sest 145-sentimeetrine naine kaalus vaid 19 kilogrammi.

Jaapani politseinikud
Jaapani politseinikud Foto: Kota Endo/AP/Scanpix

Politsei teatel hoidsid 55-aastane Yasutaka Kakimoto ja 53-aastane Yukari Kakimoto oma tütart kolmeruutmeetrises toas umbes 15 aastat, kuna arvasid, et tütar on vaimselt haige ja vägivaldne. Nad toitsid vangistatut vaid ühe korra päevas.

«Meie tütar oli vaimselt haige. 16- 17-aastasena muutus ta vägivaldseks ja meil ei jäänud muud üle kui ta tuppa sulgeda,» teatasid vanemad politseile.

Jaapani kultuuris ei suhtuta vaimse- ja füüsilise puudega inimestesse hästi ning pered, kus on selliseid liikmeid, häbenevad neid.

Politsei teatel lasid vanemad tütre jaoks ehitada oma maja juurde väikese «kongi», sellesse paigutati kaamera, et nad saaksid tütart jälgida ning ruumi ust sai avada vaid väljapoolt. Toas oli ka WC ja pesemisvõimalus.

Maja sees ja väljas oli umbes kümme turvakaamerat, lisaks oli ühekordne eramaja ümbritsetud kahe meetri kõrguse aiaga.

Turvakaamerad Kakimotode maja juures
Turvakaamerad Kakimotode maja juures Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix

Vanemate teatel leidsid nad oma tütre surnuna 18. detsembril, kuid teatasid sellest politseile alles 23. detsembril, jättes endale tütrega hüvasti jätmiseks viis päeva.  

Politsei arreteeris vanemad kahtlustatuna lapse vangistamises, hooletusse jätmises ja surma põhjustamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles