Presidendi jõulukink: maksukurjategija saab jõuluks vanglast välja

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Kersti Kaljulaid vaatas eile üle talle esitatud 31 armuandmispalvet, millest rahuldas ühe. Enne tähtaegselt pääseb vabadusse maksukuriteo eest süüdi mõistetud Henrik Antsov.

Antsovile määrati eelmisel aastal kuritegelikku ühendusse kuulumise ja maksukuriteo toime panemise eest nelja aasta, kümne kuu ja 23 päeva pikkune karistus. Selle aasta juunis vähendati algset karistust kahe kuu võrra.

President Kersti Kaljulaid tegi maksukurjategijale varajase kingi.
President Kersti Kaljulaid tegi maksukurjategijale varajase kingi. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

Nüüd on aga president Kaljulaid otsustanud tema kõigist 31-st armu palunud vangist teha ainukese, kes jõuludeks koju saab, sest armu andmine jõustus täna. Kuigi Antsov pääseb reaalsest vanglakaristusest, siis jääb vabaduse eest kehtima kaheaastane tingimisi katseaeg.

Hendrik Antsov kannab vanglakaristust teistkordselt. 2007. aastal mõisteti talle kuueaastane vangistus narkootikumide käsitlemise eest. Kaks aastat hiljem pääses ta ennetähtaegselt vanglast, mil talle määrati kolmeaastane tingimisi karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles