Dark-electro ikoon Covenant tuleb Eestisse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Covenant.
Covenant. Foto: promo

Tänavu 29. septembril külastab esimest korda Eestit maailma üks tunnustatumaid dark-electro-bände Covenant Rootsist, andes kontserdi Tallinna Rock Cafes.

Kontserdi promootori Gunnar Viese teatel alustas Rootsi elektroonilise muusika trio aktiivselt muusika tegemist 1994. aastal, kui ilmus bändi debüütalbum “Dreams of Cryotank”. Plaadi andis välja Skandinaavia üks suurimaid elektroonilise muusika plaadifirmasid Memento Materia. Tumedaid hittlugusid täis materjal tõmbas kohe nii fännide kui muusikakriitikute ja plaadifirmade tähelepanu.

Kahe järgmise albumi, “Sequenceri” (1996) ja “Europaga” (1998) kinnitas Covenant oma koha maailma industriaalmuusika eliidi hulgas. Kriitikud panid bändi stiiliks electronic body music'u koos progressive-techno ja industriaalse techno-roki elementidega. Hiljem hakati seda stiili future-popiks nimetama. 2011. aasta jaanuaris ilmus Covenantil viimane stuudioalbum “Modern Ruin”.

Covenantist sai selliste bändide nagu Front 242 ja FrontLine Assembly mantlipärija, keda peetakse electronic body music'u algatajateks. Covenanti muusikas on kuulda ka Kraftwerki ja Human League’i traditsioone. Selline kombinatsioon koos kaasaaegse kõla ja rütmidega muudab Covenanti stiili Viese kinnitusel unikaalseks.

Oma 15aastase karjääri jooksul on bänd töötanud mitme tuntud produtsendiga, sealhulgas Jacob Helleriga, keda tuntakse tema töö tõttu Rammsteini ja Clawfingeri albumitega.

Covenantist on läbi aastate saanud tumeda elektroonilise muusika stiiliikoon. Elegantsed ülikonnad, enesekindel käitumine laval ja kaasahaarav muusika – see kõik on Covenant.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles