Muusik Mick Pedaja: vaktsineerimine suurendab vähki haigestumust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Pedaja on HPV vaktsiini vastu
Mick Pedaja on HPV vaktsiini vastu Foto: Meisi Volt

Noor muusik kritiseerib vaktsineerimist väites, et vaktsineerimine soodustab vähi teket. 

Järgmine eesti staar on HPV-vaktsiini vastase kampaaniaga kaasa läinud. Metshaldja Mari Metshalliku radikaalne HPV-vaktsiini vastane väljaastumine, leiab aina enam pooldajaid, nüüd on ka muusik Mick Pedaja avalikult väljendanud oma vaktsiini vastasust.

«Tänu praegusele meditsiiniärile, ravimitele ning vaktsiinidele on vähihaigeid palju rohkem, kui neid üldse võiks olla,» leiab Mick Pedaja oma Facebooki kontol HPV-vaktsiini vastast filmiklippi jagades. 

Mick Pedaja sõbrad sotsiaalmeedias on valdavalt vastupidisel arvamusel ning leiavad, et Pedaja ei ole õige inimene vaktsiinide teemal sõna võtma. 

Ka eesti naistearstid on vastupidisel arvamusel. «HPV-vaktsiin on võimeline ära hoidma HPV püsiva nakkuse ja sellest põhjustatud vähieelseid seisundeid 86-100%-l. Vaktsiin on väga kõrge efektiivsusega, põhjalikult uuritud ning tema ohutus on laialdastes kasutamisjärgsetes uuringutes kinnitatud.

Maailma Terviseorganisatsioon nagu Eesti Naistearstide Selts soovitab HPV vastast vaktsineerimist vanuses 9-13 või 9-14 sõltuvalt vaktsiinist. «Ära keela oma tütrele emakakaelavähi vastast vaktsiini, ka tema tahab näha oma lapsi suureks kasvamas,» panevad naistearstid naistele südamele.

Ei maksagi väga imestada, et looduslapsena tuntud muusik alternatiivseid ravimeetoteid pooldab. «Palju hakkab pihta tervislikust toitumisest ning keha tundma õppimisest.» on Mick Pedaja veendunud «Kokkuvõttes on iga ühe enda riskid ja valikud.»  

Mari Metshalliku radikaalse üleskutse kohta loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles