Minister saabus valitsuse õhtusöögile uurimise all oleva kaaslasega

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratase valitsus aasta eest ametisse astumas.
Jüri Ratase valitsus aasta eest ametisse astumas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eile kogunes Eestis valitsus õhtusöögiks ühte Tallinna nooblisse restorani. Teiste seas oli kohal ka majandusminister Kadri Simson, kes saabus sinna uurimise all oleva elukaaslase Teet Soormiga, keda kahtlustatakse suures ulatuses omastamises ja rahapesus HKScani Baltimaade üksuse juhina.

Pärast süüdistuste ilmsiks tulekut on loomulikult kohe hakatud arutama selle üle, kas Simson peaks valitsuse liikmena jätkama või mitte. «Kui mina pean valima - kas oma lähedased või töö – valin loomulikult lähedased. Täna ei ole ma selles seisus,» lausus Simson intervjuus ERRile.

Majandusminister Kadri Simson ja HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm, kellest viimast kahtlustatakse muu hulgas ka rahapesus.
Majandusminister Kadri Simson ja HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm, kellest viimast kahtlustatakse muu hulgas ka rahapesus. Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Peaminister Jüri Ratas toetab enda erakonnakaaslase jätkamist. Ratas ütles, et Simson on väga tugev majandus- ja taristuminister, ta on teinud oma tööd alati professionaalselt, ausalt ja täie pühendumusega. Peaminister lisas, et Simsoni seostamine sellise kuriteoga on alusetu ründamine läbi tema eraelu.

Peaminister Jüri Ratas toetab enda erakonnakaaslast.
Peaminister Jüri Ratas toetab enda erakonnakaaslast. Foto: «Reporter» / Kanal 2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles