Prantsuse peaminister rentis eralennuki, kuna õhujõudude transpordilennuk raputas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edouard Philippe
Edouard Philippe Foto: imago stock&people/imago/PanoramiC/Scanpix

Prantsusmaa peaminister Édouard Philippe rentis 350 000 euro eest eralennuki, et sellega lennata Jaapanist Tokyost Prantsusmaale Pariisi.

Uudisteagentuuri AFP teatel kasutas Philippe Airbus A340 lennukit 6. detsembril, et mugavalt ja kiiresti kodumaale tagasi lennata.

Edouard Philippe
Edouard Philippe Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsuse peaminister lendas Uus-Kaledooniast, kus ta visiidil oli, Jaapanisse Prantsuse õhujõudude transpordilennukiga, milles lendamine oli tema sõnul ebameeldiv ja raputav.

«Peaminister pidi jõudma kiiresti Pariisi tagasi, kuna president Emmanuel Macron oli lahkumas välisvisiidile ja Philippe pidi teda asendama. Öisel ajal on sõjaväe transpordilennukis üsna ebameeldiv reisida ja selle tõttu renditi Jaapanis eralennuk,» selgitas peaministri kantselei.

Peaminister ütles, et võtab lennuki rentimises täieliku vastutuse, kuid peaministri liikumine ongi kallis ja sellise summa kulutamine õigustatud. 

Edouard Philippe
Edouard Philippe Foto: PDN/SIPA/PDN/SIPA/Scanpix

Prantsuse peaminister oli koos 60-liikmelise delegatsiooniga Prantsuse meretagusel alal Vaikses ookeanis Uus-Kaledoonias. 5. detsembril Noumeast Tokyosse lennul kasutati Prantsuse õhujõudude transpordilennukit, kuid Tokyos üüriti Airbus, mis maandus Pariisis kaks tundi varem, kui peaaegu tühjana tagasi lennanud õhuväe transpordilennuk.

Édouard Philippe (sündinud 28. novembril 1970 Rouenis) on poliitik, kellest sai 15. mail 2017 Prantsusmaa peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles