Ärritunud kodanik sotsiaalmeedias: miks riik ei aita heategevussaadete abivajajaid? (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Inglite aeg»
«Inglite aeg» Foto: TV3

Sotsiaalmeediakanalis Facebook on kodanik nimega Kaspar Normak avaldanud arvamust heategevussaadete kohta, näidates piltlikult öeldes näpuga Eesti riigi suunas. 

«Tänase Juss - Mathiase traagilise loo teemavalguses kirjutab Normak: 

Hakkab peale - «Kodutunne», «Inglite aeg» jne; kurb küll siin ja praegu sellises kohas rääkida sellest - aga miks riik ei aita neid inimesi? Me kogume makse - tööandja maksab 2000 eurot, et sina saaksid 1000 eurot palka. Tööandja maksab sotsiaalmaksu ja muud maksud. Siis saad sina oma palga kätte ja maksad sellelt omad maksud. Ja siis kui hiljem poodi lähed süüa ostma selle raha eest, mis sulle kätte jäi veel - siis maksad käibemaksu, aktsiisid, suhkrumaksu ja mis veel sinna on välja mõeldud.
Nüüd kuhu see raha läheb?
Isiklikult käib meie «härra ümmargune» toidupoes annetusi kogumas vähiravi fondi jaoks. Kui on vaja Lastehaiglale 40 000 inkubaatorit osta - siis jällegi kerjatakse rahva käest raha. Aga kui on vaja 1,5 miljonit eurot kuskile Aafrika fondi panna, siis palun väga! Kui on vaja Kreekasse «investeeringut» teha (kes hakkab 2064 aastal võib - olla oma laenu tagasi maksma) siis - palun väga. Kui endised linnaametnikud vahetavad omavahel kohti, ehk siis jäävad tegelikult samasse asutusse tööle ja muudavad lihtsalt ametinimetust. Siis tuleb neile lahkumishüvitist maksta. Olemas.

Samal ajal me rãägime sellest, et meil on vaja Eestis iivet kasvatada. Käisin täna vaatamas palju siis üks korralik lapsevanker maksab ka - noooo sinna kuskile 1000 ringi ta jääb. Aga meie palgad?
Palka ei saa tõsta sest et eestlaste tööviljakus pidavat olema väike - seda räägib meile Swedbank, kes sisuliselt teeb Eesti majanduse kohta analüüsi, millega ka arvestatakse, nii nagu pangal endal kasulikum on just. Ja kui kedagi kuskil on vaja tõesti aidata - riigimõistes naeruväärse summaga, siis riigil raha ei ole - vaja rahva käest kerjata.

See on läbinisti mädasüsteem ja oleks aeg hakata rahval vastu kogu sellele hullusele. 

See on kurb, lausa väga kurb.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles