ERR kriitikat ei talu: riigitelevisiooni ajakirjanik saatis kolleegi Facebooki vestluses v***u

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski (vasakul) ja Indrek Kuus.
Erkki Bahovski (vasakul) ja Indrek Kuus. Foto: Fotokollaaž

Eile saatis ERR-i ajakirjanik Indrek Kuus ajakirja Diplomaatia peatoimetaja, rahvusvahelises kaitseuuringute keskuses töötava Erkki Bahovski ebakollegiaalselt otse v***u, kui viimane avaldas Facebookis arvamust, et ERR-i juhtiv uudistesaade AK on naabermaade uudistest valinud välja mittemidagiütlevad, aga jätnud kajastamata olulised.

Bahovski kirjutas: «AK, AK. Oeh, ma jälle vaenan siin, aga pigem siis imestan. Soomest oli täna uudis õnnetusest.

Jah, loomulikult, aga ei sõnagi luureskandaalist, kuhu on segatud Hesari, president ja on alustatud kriminaalmenetlust.

Rootsi - uudised on, mida peaminister arvab seksist.

Jah, aga ei midagi sellest, et Rootsi parlament arutab tõsiselt Rootsi vägede Baltimaadesse saatmist. Olen ma liiga kiunuv nüüd?»

Et tegu oli pühapäevase päevaga, avaldasid õige mitmed inimesed Bahovski seinal oma arvamust lõõpivalt, kuni IRL-i liige Veiko Kuresson otsekoheselt põrutas:

«Indrek ja Anvar andke aru!»

Ilmselt tundis ajakirjanik Indrek Kuus end poliitiku hüüatusest solvatuna, sest ta reageeris õige valulikult ja kirjutas:

«Nii sinule kui Erkkile ütlen, et argumenteeritud debatt pole demokraatliku ühiskonna vereringe (Suud puhtaks) ehk minge vittu (soomlase moel) vastu õhtut. P.S. Lolluste võimendamine sotsiaalmeedias on väärtegu ja annab halba eeskuju.»

Postitus Facebookist.
Postitus Facebookist. Foto: Kuvatõmmis

ERR-i uudiste ja sporditoimetuse peatoimetaja Anvar Samost seinal sõna ei võta, küll aga astub kanali kaitseks välja toimetaja Arni Alandi.

«YLE ise ei anna välja mitte mingit informatsiooni ehk siis ainus võimalus luureskandaali teemat kajastada, oleks kohale sõita. YLE pole skandaali algusest peale, mitte ühelgi päeval, mitte midagi rahvusvahelisse vahetusse andnud. Televisioon paraku on pildimeedia.»

Kauaaegne ajakirjanik Ago Gaškov märgib selle peale, et Soome ei ole «kaheksa karuperse taga», et kohale ei saaks sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles