USA tuntud kulturisti surnukeha lahkamine näitas, et ta suri toidu kätte lämbumise tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallas McCarver
Dallas McCarver Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Selle aasta augustis suri Floridas Boca Ratonis ootamatut USA tuntud noor kulturist Dallas McCarver, kelle surnukeha lahkamine avalikustati nüüd ja selle kohaselt tõi talle surma toidu ahmimine, tekitades lämbumise.

26-aastase McCarveri kallima, show-maadlusega tegeleva Dana Brooke’i sõnul helistas mees talle vahetult enne oma surma ja nad vestlesid igapäevastel teemadel ning Dallas sõnas talle enne kõne lõpetamist, et armastab teda, edastab tmz.com.

McCarveri leidis ta elukohast teadvusetult ta sõber, kes kutsus kiirabi, mis mehe haiglasse toimetas. Arstidel sportlase elu päästa ei õnnestunud.

Dallas McCarver
Dallas McCarver Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Politsei ja lahkamisarstid uurisid McCarveri surma kinnitades, et meest ei tapetud ja ta ei teinud ka enesetappu, vaid ta suri hingamisteedesse sattunud suure toidukoguse tõttu.

USA meediasse jõudnud lahkamisaruande kohaselt kasutas kulturist mitmesuguseid aineid, millest osad võisid ta surmale kaasa aidata.

Üks neist aintest oli insuliin, mille abil üsna paljud kulturistid oma lihasmassi kasvatavad. Lisaks lihastele oli insuliin suurendanud ka MCCarveri maksa ja neere, mille töö oli selle tõttu häiritud.

Ta võttis toidulisandeid ja aineid, mis tõstsid ta organismis kolesterooli ja testosterooni taset.

Lahkamine näitas, et sportlane tarbis mingil ajal ka kanepit, kuid see kogus oli väike ning ta surmas mingit rolli ei mänginud.

Lahkamisarstide sõnul on McCarveri surm tingitud eelkõige lämbumisest, ta organismis olnud ainete üleküllus oli kõrvaline aspekt.

McCarverist sai tuntud kulturist juba 21-aastasena kui ta hakkas võistlusi võitma, olles üsna võimsate lihastega.

2016. aastal sai ta Mr. Olympia võistlustel kaheksanda koha. Selle aasta märtsis Austraalias toimunud kulturistide võistlusel tabas McCarverit terviserike, mille tõttu ta laval kokku varises, kuid ta tervis taastus.

Dallas McCarver
Dallas McCarver Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles