Joala pärijad võitsid võlavaidluse

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Toomas Huik

Täna sai teatavaks kohtuotsus, kus Jaak Joala pärijad ei pea tasuma ärimees Erni Käose 400 000 euro suurust nõuet, summat, mille Käose oli väidetavalt kadunud lauljale laenanud.

Jaak Joala endine abikaasa Maire ning poeg Janar Joala saavad nüüd natuke rahulikumalt hingata, sest kohus otsustas, et lauljale 1997. aastal laenatud kolm miljonit krooni vahetas käsi kehtetud laenulepingu alusel. Raha kanti Maire pangakontole. 

Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Reporter.ee

Maire Joala väitel oli laenuleping fiktiivne ja tehtud tagantjärele, et varjata musta raha kasutamist Pärnu mnt 106 maja remondis. Käosega lepiti kokku, et tema investeerib rahad Pärnu maanteel asuvale majale lisakorruse ehitamiseks.

Kuna aga kohus otsustas, et laenuleping polnud ametlik, siis ei ole Joalad vähemalt praegu kohustatud raha tagasi maksma.

Joala advokaat Tõnu Tuulas sõnas, et kohtuotsus veel ei jõustunud, sest tuleb veel oodata edasikaebamise tähtaega. Rohkem advokaat praegu kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles